HC Energie Karlovy Vary

T. Mikúš: Když se nedaří, ukáže se síla mužstva

Tomáš Mikúš vstřelil ve druhé třetině vyrovnávací gól, kterým spustil lavinu, díky které energetici po sedmi zápasech znovu bodovali.

Tomáši, inkasovali jste hned v páté minutě, museli jste zase dotahovat. Bylo to hodně náročné?
My jsme od začátku chtěli vyhrát a vybojovat tři body, protože ta série proher byla dlouhá, delší než by měla být a jsem rád, že jsme to otočili, protože se ukázala síla mužstva. Ta se ukáže ve chvílích, kdy se nedaří a dostaneme gól a pak se nám podaří dostat se z toho a dát pět branek v zápase a vyhrát. Jsem rád, že to tak bylo.

Ve druhé třetině jste dokázali vstřelit tři branky, otočili jste zápas. Byl to zlomový okamžik utkání?
V dnešním hokeji je to takové klišé, ale rozhodly přesilovky a dnes to platilo na sto procent. My jsme je využili a to rozhodlo.

Vaše formace spolu s Ondrou Beránkem a Romanem Vlachem dnes nasbírala šest bodů...
Jakmile Roman přišel, tak bylo vidět, že si rozumíme. Chodíme si pomáhat na ledě, jsme na těch místech, kde máme být a i v prvních zápasech jsme měli hodně šancí. Já jsem rád, že se to konečně protrhlo a že v tom budeme takhle pokračovat.



Bylo znát na psychice mužstva, že sedm zápasů nevyhrálo?
Není jednoduché prohrát třeba jen tři zápasy po sobě, ale my jsme jich prohráli sedm a proto jsme si i ráno řekli, že nesmíme propadat žádné panice a právě naopak jít si za svým cílem. Jsem rád, že i když jsme pohrávali, že se nám to povedlo otočit.

Nyní vás čeká až za týden Chomutov, který dnes získal první tři body. Myslíte si, že bude mít třeba o to větší motivaci do toho zápasu s vámi? .
Já doufám, že my si pojedeme tu svojí hru, že budeme hrát ten náš poctivý hokej, že stále budeme sbírat body a pomalu se budeme zdvihat a to by byla největší chyba, koukat se na soupeře. Takže oddychnout, potrénovat a stále si jít svojí cestou.

Související články

Preview k zápasu | čt 11.10.2018

Vstříc tuhé obraně, Energie vyzve doma Vítkovice