HC Energie Karlovy Vary

Body potřebujeme, ví Vlach. S pravidly na buly se pere

Roman Vlach je v Karlových Varech po přesunu z Třince teprve krátkou dobu, přesto se dokázal rychle zabydlet na centru druhé formace. Útočník s jedenasedmdesátkou na zádech se v dresu Energie bodově zvedl a pozitivní vliv má i na tým. Jak si sedl s novými spoluhráči nebo jak vnímá častá vykázání z kruhu pro vhazování. O tom a ještě dalším se rozpovídal po vítězném duelu s Vítkovicemi.

Romane, spadl velký kámen ze srdce, že po těch sedmi porážkách konečně přišlo vítězství?
Ano. Věděli jsme, že musíme vyhrát, protože ty body utíkají a začátky jsou důležité, je potřeba držet krok. Je potřeba na to navázat, většinou se to musí potvrdit.

Přesto vstup do utkání zrovna ideální nebyl...
Ideální nebyl. Hráli jsme proti kvalitnímu mužstvu, Vítkovice mají výborného gólmana a dobrou obranu, dokonce téměř neinkasovali v oslabení a my jim dali v přesilovce tři. Myslím, že nás to zvedlo a jsme rádi za to, jak to dopadlo. Ty body potřebujeme.

Myslíte, že gól na 1:1 dodal mužstvu sebevědomí?
Samozřejmě, vždycky to tak je, vždy je to o tom prvním gólu. Ono se to nezdá, ale jak člověk dá první gól, tak to mužstvo nakopne. Bylo to 1:1 a my věřili, že dáme ten druhý.

Varoval vás trenér na to záludné dvoubrankové vedení, které jste ztratili předtím na Spartě?
Varoval, ale to mužstvo to vnímá. Vést 2:0 na Spartě je super, ale nesmí se to takto ztratit, ale takové zápasy jsou.

Je to o to větší zadostiučinění, že dobrý výkon jste podali i v předchozích zápasech, ale teď to konečně vyšlo i výsledkově?
Jsem tu pár zápasů, ale ty, co jsem odehrál, byly super. Byli jsme aktivní, měli šance a byla jen otázka času, kdy přijde zápas, jaký byl nyní. Je to o tom proměnit šance. Dokázali jsme si, že můžeme hrát i s takovým soupeřem, který má výborného brankáře a jednu z nejlepších obran. Dát jim pět gólů je perfektní.

Zařadil jste se do formace s Ondřejem Beránkem a Tomášem Mikúšem. Vypadá to, že jste si sedli.
Kéž by to tak pokračovalo dál. Kluci hrají výborně, měli jsme hodně šancí i předešlé zápasy a kluky to malinko frustrovalo. Všichni jsme tam měli nějaké šance, ale ze zkušenosti vím, že to tam prostě padne, když se do těch šancí dostáváme. Tentokrát byl zápas, kdy se to povedlo a to je super. Sedlo nám to a doufám, že budeme pokračovat dál.

Rozhodčí častokrát vykazoval z buly, jak se to dotklo vás?
Je to nějaké nové pravidlo, asi až extrémně hlídané. Je to na nich. Já se s tím peru, ale je to jejich volba.

Tři z následujících čtyř utkání hrajete doma. To je celkem příhodné...
Je to super. Kdyby to bylo jako proti Vítkovicím, budeme rádi.

Další klání vás čeká až za týden. Vyhovuje vám to, nebo byste raději hrál dříve?
Ani nevím. Možná jsem rád, že si trochu odpočinu, přemisťoval jsem se teď z místa na místo a rodinu jsem neviděl, takže určitě pojedu za dcerou a manželkou.

Související články

Preview k zápasu | čt 11.10.2018

Vstříc tuhé obraně, Energie vyzve doma Vítkovice