HC Energie Karlovy Vary

Jan Bednář nominován na prestižní World hockey challenge!

Skvělé zprávy přineslo čtvrteční odpoledne pro karlovarského brankáře Jana Bednáře. Šestnáctiletý gólman, který je oporou karlovarské juniorky a reprezentace do 17 let, totiž vyrazí na prestižní World Hockey Challenge do Kanady, jenž je považován za neoficiální Mistrovství světa hráčů do 17 let.

Mezinárodní konfrontace prestižních mládežnických týmů se letos uskuteční od 3. do 10. listopadu v kanadských městech Quispamsis a Saint John. Česká reprezentační sedmnáctka se v základní skupině potká se dvěma kanadskými výběry a reprezentací USA. Z turnaje, který se koná od roku 1986, přivezl český, potažmo československý národní tým, v jeho historii jedno druhé a dvě třetí místa. Právě bronz z uplynulého ročníku budou svěřenci trenéra Karla Berana v Kanadě obhajovat.

Nedávno šestnáctiletý Jan Bednář patří k aktuálně největším talentům karlovarské mládeže. Patří k pilířům karlovarské juniorky, v září poprvé naskočil i do zápasu A-týmu, když střežil branku Energie v přípravě proti Sokolovu. Na prestižním WHCU17 ale nebude prvním energetikem, v minulosti do Kanady vyrazili jiní karlovarští junioři, František Klejna nebo Filip Bernáth.