HC Energie Karlovy Vary

Juniorka navázala na A-tým a veze z Chomutova tři body

Karlovarská juniorka vyjela na chomutovský led, poslední utkání zvládla hlavně díky dvěma rychlým brankám ve druhé třetině, kdy během necelé minuty otočili skóre Tomáš Křehlík s Davidem Holubem. V nadstavbě pak nestačilo pro bonusový bod prodloužení a tak rozhodovaly nájezdy, ve kterých se trefil jen chomutovský Petr Chlán hned v první sérii. Energetici po výhře na ledě lídra tabulky vyhráli třetí utkání v řadě.
DHL extraliga juniorů, 12. kolo, so 20.10.2018, Rocknet aréna
Chomutov
Karlovy Vary
1:2
0:0, 1:2, 0:0 - N 0:0 - 1:0
Branky a nahrávky: 26. Koblížek (Seemann, Chlán), rozh. náj. Chlán – 33. Křehlík (Jiskra, Zavřel), 34. Holub (Tureček). Rozhodčí: Hucl – Ondráček, Kučera. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 110. Střely na branku: 32:35. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 1:2.
Chomutov: Pavlát – Váchal, Seemann, Zeman, Beneš, Kleiner, Vaněk, Štochl – Vrhel, Chlán, Prokop, Jaroš, Mežnar, Koláček, Lobodowski, Koblížek, Pech, Ouřada, Gut
Karlovy Vary: Bednář – Klejna, Stejskal, Kořán, Tureček, Novák, Zavřel – Bernáth, Záruba, Maydl, Berčík, Prošek, Rozhon, Jiskra, Petrov, Křehlík, Holub, Černý, Křemen

Komentář k utkání

První velkou šanci zaznamenali domácí, když v sedmé minutě úřadoval Kryštof Ouřada. Naskytly se mu hned dvě gólové šance, ale Jan Bednář veškeré naděje Pirátů zneškodnil. V desáté minutě to na druhé straně od červené zkusil Filip Bernáth, jeho střelu však vyrazil Dominik Pavlát do ochranné sítě. Do dobře vypadající šance se dostali Radek Prošek a Martin Berčík. Ti se následně špatně domluvili a jedna z jejich přihrávek ztroskotala. Patnáctá minuta přinesla opět akci Ouřady, který úspěšně zpracoval vyhození hostů rukou a nahrál Josefu Koláčkovi. Ten se ale k dorážce už nedostal. Proti střele Víta Seemanna v devatenácté minutě musel Jan Bednář vytasit svůj beton, a zabránil tak změně skóre utkání. Úvodní třetinu zakončil Dominika Pavlát manévrem lapačkou, když se ho nahozením pokusil překvapit František Klejna.

Prostřední periodu odstartovali Piráti akcí, kterou sehráli Kryštof Ouřada a Michal Gut. Druhý z dvojice Jana Bednáře forhendovou kličkou nepřekonal. Ze šancí se v šestadvacáté minutě konečně vyklubal gól Chomutova. Vít Seemann poslal nahození před karlovarskou klec, kde byl připravený střelu tečovat Petr Chlán. Puk nakonec do branky neputoval, jelikož zůstal ležet v brankovišti. Ještě než se stihla hostující obrana vzpamatovat, Tomáš Koblížek umístil kotouč za brankovou čáru, a poslal tak Piráty v přesilovce do vedení – 1:0. Střelec prvního gólu se do šance dostal i o dvě minuty později. Tentokrát to byl souboj pouze Tomáše Koblížka a Jana Bednáře. U puku byl ale dříve karlovarský gólman a chomutovskou šanci zažehnal. Třiatřicátá minuta už přinesla štěstí i Energii. Vít Jiskra zpoza branky našel dobře postaveného Tomáše Křehlíka, jenž poslal puk do šibenice a vyrovnal. Po necelé minutě přišel obrat Karlovarských na 2:1. Od modré čáry to zkusil David Holub a jeho jedovka skončila za zády Dominika Pavláta.

Třetí třetinu odstartovali Piráti chybou ve vlastní přesilovce. Dominik Pavlát tak musel likvidovat střelecký pokus autora první karlovarské branky. Chvíli poté vystřelil Kryštof Ouřada z pravého kruhu, puk však pouze cinkl o horní tyčku. Z protiútoku Daniil Petrov taktéž z pravého kruhu nastřelil brankovou konstrukci. V pětačtyřicáté minutě byli Karlovarští znovu kousek od gólové radosti. Tentokrát mohl přesilovou hru využít Adam Křemen, jehož rána z otočky ale skončila mimo svatyni. Velký tlak vytvořili hosté před Dominikem Pavlátem v minutě osmačtyřicáté. Když po palbě Radka Proška zůstal kotouč ležet v brankovišti, odpovědnosti se chopil David Holub. Ani on ale neposlal puk za záda chomutovského gólmana. Druhá polovina třetího dějství byla rozkouskována vyloučeními. V jedné chomutovské přesilovce dvakrát střílel Vít Seemann, jehož pokusy skončily na zadním mantinelu nebo byly zblokovány. O chvíli později znovu hrozil Daniil Petrov. Napoprvé se jeho střela od Dominika Pavláta odrazila na druhou stranu, odkud napodruhé tentýž forvard atakoval pirátskou klec. Jeho pokusu zamezil Kryštof Ouřada a uklidil puk do bezpečí. Necelých třicet vteřin zbývalo do konce základní části, když Dominik Pavlát opustil branku a Piráti to zkusili v šesti. Stav se do sirény nezměnil a na řadu přišla nadstavba zápasu.

I v pětiminutové nadstavbě se zrodily dvě příležitosti. Pirát Tomáš Koblížek obdržel kotouč od Dominika Pavláta a vydal se do útoku. Jeho šance ale zahnali obránci Energie, kteří mu šlapali na paty, díky čemuž chomutovský útočník nestačil pořádně zamířit. O necelé dvě minuty později opět Tomáš Koblížek nadvakrát dorážel, avšak neúspěšně. Po jeho akcích se puk dostal k Vítu Seemannovi, ale oni on nadvakrát nedotlačil puk za záda Jana Bednáře. Po nadstavbě tak byly diváckému oku nabídnuty nájezdy, ve kterých jako jediný uspěl chomutovský Petr Chlán a ukořistil tak pro Piráty alespoň jeden bod.

Ohlasy trenérů

David Kočí (Piráti Chomutov): Diváci viděli rychlý a bruslivý zápas, ve kterém měla obě mužstva velmi dobrou organizaci hry. My jsme si bohužel u prvního inkasovaného gólu špatně rozebrali hráče po buly a chvíli na to jsme dostali trochu náhodný gól, které v hokeji po nahození od modré někdy padají. To nás stálo zápas v normální hrací době. Zaplať pánbůh, že jsme v nadstavbě urvali alespoň ten jeden bod.

Václav Eismann (HC Energie Karlovy Vary): První třetina byla z naší strany hodně zakřiknutá, působili jsme jako velmi nekvalitní sparingpartner. O přestávce jsem si k tomu něco řekli a některé věci změnili. Rozhodně jsme chtěli být aktivnější, což bych řekl, že se nám povedlo. Dvěma góly jsme skóre otočili a těsné vedení už udrželi, i když aktivita se pak střídala na obou stranách.