HC Energie Karlovy Vary

Energetici nepolevují, z pardubické kanonády získali tři body

Na nedělní návštěvu Energie v Pardubicích nebudou vzpomínat v dobrém. Karlovarským se podařilo nasázet domácímu Dynamu hned sedm branek a výhra 7:1 je pro ně ve vzájemné historické bilanci vůbec nejvyšší. Pardubice se potýkaly hlavně s vyloučeními a hosté toho náramně využili, v přesilovkách se trefili hned třikrát. Staronová posila Západočechů Roman Vlach se blýskl dvěma brankami, dvoustým extraligovým gólem se prezentoval i kapitán Václav Skuhravý.
Tipsport extraliga, 12. kolo, ne 21.10.2018, ČSOB Pojišťovna arena
Pardubice
Karlovy Vary
1:7
0:2, 1:3, 0:2
Branky a nahrávky: 40. Dušek – 11. R. Vlach (T. Mikúš), 19. R. Vlach (Plutnar), 26. Šenkeřík (Flek), 33. Skuhravý (Stloukal), 34. Kohout (Lapšanský), 44. Lapšanský (Stloukal, Skuhravý), 48. Gríger (Stloukal). Vyšší tresty: 32. Ondřej Kacetl (PCE) 10 min. - nesportovní chování, 38. Vladimír Sičák (KVA) 10 min. - nesportovní chování.
Rozhodčí: Hradil, Úlehla – Kis, Rampír
vyloučení10:2
využití1:3
oslabení0:0
střely na branku23:20
zblokované střely7:11
hity9:1
vhazování27:33
diváci7328
Pardubice: Kacetl (33. Klouček) – Cardwell, Wishart, Čáslava, Hrabal, Holland, Miromanov, Budík – Skokan, Marosz, Rolinek – P. Sýkora, Poulíček, Perret – Vondráček, Bubela, Treille – Mandát, Dušek, Kusý
Karlovy Vary: F. Novotný – Šenkeřík, Plutnar, Podlipnik, Kovačevič, M. Rohan, Sičák, Šafář – Flek, Gríger, T. Rachůnek – O. Beránek, R. Vlach, T. Mikúš – Gorčík, Stloukal, Skuhravý – Kohout, Balán, Lapšanský

Komentář k utkání

Dynamo po sérii tří venkovních porážek potřebovalo zabrat a na Karlovy Vary vlétlo od prvního střídání. Velkou šanci měl Marosz, který ale svůj výjezd před branku nedotáhl. Energie spíše vyčkávala, ale pak najednou z brejku málem udeřil Beránek. Chvíli nato nedotáhl další povedenou individuální akci Marosz. Energii poslal do vedení v 11. minutě na zadní neobsazený Roman Vlach. Dynamo se i nadále cpalo dopředu, ale bez gólového efektu, a tak minutu před koncem třetiny proměnil rychlý protiútok ranou do šibenice opět Roman Vlach.

NEJLEPŠÍ HRÁČ UTKÁNÍ
VáclavSkuhravý
útočník
G 1
A 1
+/- 0
TM 0

Druhá část se domácím hokejistům vůbec nepovedla. Vše odstartovala dlouhá přesilovka Energie v pěti proti třem, kterou využil šťastnou trefou Petr Šenkeřík. Zbývající část dvojnásobného oslabení sice Dynamo ustálo, ale další faul už Karlovy Vary potrestaly. Ve 33. minutě se trefil důrazný Václav Skuhravý a místo Kacetla šel do branky Klouček. Ten s čistým kontem vydržel jen 31 vteřin, když pátou branku přidal po přečíslení Martin Kohout. Naději Pardubicím do dalšího průběhu dal v závěru třetiny Antonín Dušek, který protlačil kotouč do sítě při přesilovce.

Teoretickou naději na zázračný obrat vzal Pardubicím další faul. Ve 44. minutě se po pěkné akci v přesilovce trefil Adam Lapšanský a tempo zápasu pak začalo opadávat. Druhý pardubický gól měl vzápětí na hokejce Wishart, který zůstal osamocený před brankou, jenže trefil jen Novotného. Na druhé straně naopak svůj únik přetavil v sedmý gól Dávid Gríger. Poté se utkání jen dohrávalo.

Ohlasy trenérů

Pavel Marek (HC Dynamo Pardubice): Vstup do zápasu jsme neměli špatný, vytvořili jsme si šance a tlak, ale pak jsme začali tvořit nepochopitelné chyby, navíc jsme měli hodně vyloučených. Za to jsme tvrdě pykali, každá chyba byla tvrdě potrestána. Musíme se poradit a do příštích zápasů nastoupit jiným způsobem. Hráče za nedisciplinovanost určitě potrestáme, to se v důležitých utkáních nesmí stávat.

Tomáš Mariška (HC Energie Karlovy Vary): Věděli jsme, že Pardubice zejména v domácím prostředí předváděly velmi dobré výkony. My jsme byli povzbuzení dvěma vítězstvími. Stanovili jsme si nějakou strategii a jsem rád, že ji hráči maximálně dodržovali a že jsme byli disciplinovanějším týmem. Ustáli jsme i velmi agresivní hru domácích, a pokud byl nějaký problém, podržel nás Filip Novotný. Za víkend jsme dali třináct branek a získali šest důležitých bodů, to je pro nás plus a povzbuzení do další práce.

Související články