HC Energie Karlovy Vary

Momenty zápasu: Čestné buly Palečka, parádní góly i významná jubilea

Páteční kanonáda v Pardubicích nabídla mnoho zajímavých momentů. Krásné branky, další posun historických statistik i čestné buly Josefa Palečka.

Kouč mistrů vhodil úvodní buly

Čestné buly vhodil před nedělním zápasem v Pardubicích Josef Paleček, který dlouhé roky nastupoval v nejvyšší soutěži za Pardubice, ale především v sezoně 2008-09 dovedl Energii k historickému titulu. Devětašedesátiletý kouč si vyslechl ovace od obou táborů karlovarských fanoušků.

Skuhravý překonal další milník

V pátek proti Chomutovu překonal hranici 200 branek v karlovarském dresu, o dva dny později dosáhl na podobnou metu i v nejvyšší soutěži. Václavu Skuhravému se podařilo dosáhnout na významný milník po 17 letech, premiérový gól v extralize vstřelil 16. září 2001 v dresu Kladna, kdy Středočeši porazili na domácím ledě právě Energii 6:2. Tehdy dvaadvacetiletý útočník se proti Petru Fraňkovi v karlovarské brance prosadil hned dvakrát.

Flek stobodovým energetikem

Jen 180 zápasů potřeboval Jakub Flek na překonání hranice 100 bodů v karlovarském dresu. Pětadvacetiletý útočník zapsal potřebný bod v nedělním utkání v Pardubicích, kdy asistoval u přesilovkového gólu Petra Šenkeříka. Aktuálně má na svém kontě Flek 57 branek a 43 asistencí v zelenobílém dresu.

Energetici na vrcholu statistik

Přesilovka, to je v posledních zápasech silná zbraň energetiků. V Pardubicích přidali další tři branky, v posledních čtyřech zápasech v početní výhodě skórovali už jedenáctkrát a v celé lize jim s úspěšností 23,81% patří druhé místo za Libercem. Západočeši vládnou nejvyšší soutěži ve statistice střelby s úspěšností 13,4%, na vhazování jim patří bronzová pozice.

Krásné branky potopily Dynamo

Energetici si v Pardubicích řádně zastříleli, nebyly to ale branky ledajaké. Do soutěže o Zlatou helmu by se směly mohly zařadit trefy Martina Kohouta, Adama Lapšanského nebo Romana Vlacha.

Parádní kombinace Martina Kohouta s Adamem Lapšanským

Přesilovková branka Adama Lapšanského

Druhý gól Romana Vlacha

Související články