HC Energie Karlovy Vary

Zápisník Jana Bednáře I.: Koukal jsem s otevřenou pusou

Jan Bednář patří mezi největší brankářské naděje svého ročníku. Šestnáctiletý gólman je stálým členem reprezentační sedmnáctky, se kterou se v těchto dnech vydal do Kanady bojovat na prestižní turnaj World U-17 Hockey Challenge, které je považováno za neoficiální MS do 17 let. V úvodním díle zápisníku vám karlovarský brankář popíše, jak vypadal přesun do Kanady nebo jak viděl přípravné utkání se Švédy.

Přijeli jsme do Kanady a já jsem skoro na vše koukal s otevřenou pusou. Po příletu do St. John's jsme nasedli do autobusu, odjeli jsme na stadion do Blacks Harbour, kde jsme trénovali a hráli přípravné utkání se Švédy. Sice jsem ten zápas nechytal, ale obrovsky jsem si to užil. Je to neskutečně rychlý a přímočarý hokej, nic se nepřehrává. I když jsou všichni hráči výborně technicky vybavení, tak tu není prostor na nějaké přihrávky do prázdné. Ty góly prostě padají z dorážek, z tečovaných střel nebo z prostoru před bránou, kdy tam jde přihrávka např. zpoza branky a pak jen střela z první.

Dnes (v sobotu - pozn. redakce) máme v Blacks Harbour poslední trénink a pak se stěhujeme zpět do St. John's, kde v neděli hrajeme první duel ve skupině s USA. Zítra chytá Nick a já nastoupím v pondělí v zápase proti Kanadě.

Aréna v Blacks Harbour, kde v těchto dnech trénuje česká sedmnáctka