HC Energie Karlovy Vary

#varyvrepre: Šik zazářil ve Finsku i dvoubodový bitkař Tureček

Hned tři karlovarští mladíci měli během reprezentační pauzy napilno a hájili národní barvy. Otakar Šik se skvěle představil ve Finsku v trojzápase s domácím výběrem do 19 let, David Tureček zase bodoval na turnaji osmnáctek v Kravařích a pustil se i do úspěšného pěstního souboje. Jan Bednář odcestoval do Kanady na neoficiální mistrovství světa U17, ten se ale celému českému týmu vůbec nepodařil.

Šik se blýskl v trojboji s Finskem

Mladý forvard aktuálně působící na hostování v Litoměřicích odcestoval na trojzápas do finského Vierumäki, kde se česká devatenáctka utkala s domácím výběrem. Ačkoliv Češi uspěli ze tří utkání jen jednou, energetik Otakar Šik předváděl skvělé výkony a se třemi body za gól a dvě asistence byl spolu s Danem Przybylou nejproduktivnějším krajánkem akce.

Finsko U19 - Česko U19 0:2 (Šik 1+1)
Finsko U19 - Česko U19 2:1
Finsko U19 - Česko U19 3:2
(Šik 0+1)

Tureček na turnaji pěti bodoval i bojoval

Slezské Kravaře hostily v průběhu většiny minulého týdne turnaj pěti zemí, na východ republiky se kromě domácí reprezentace sjeli i talenti v čele s předpokládanou jedničkou letošního draftu do NHL Jackem Hughesem z USA, Švédska, Finska a Švýcarska. Čechům se akce vyvedla přesně napůl, ze čtyř utkání vyhráli dvě a se šesti body obsadili třetí příčku za nepřekonanými Spojenými státy a Finskem. Barvy Energie na turnaji hájil obránce David Tureček a ve čtyřech zápasech si dokázal připsat dvě gólové nahrávky. Navíc se také nebál shodit rukavice a hned v prvním utkání se Švýcarskem v bitce porazil svého soka.

Švýcarsko U18 - Česko U18 (Tureček 0+1)
Česko U18 - USA U18 2:5
Finsko U18 - Česko U18 4:3
Česko U18 - Švédsko U18 4:2
(Tureček 0+1)

Bednář sedmnáctku k medaili nedotáhl

Český výběr hráčů do 17 let včetně pravidelného účastníka všech reprezentačních akcí gólmana Jana Bednáře zápolil v Kanadě na nejkvalitnějším turnaji této kategorie World Under-17 Hockey Challenge. Hokejistům ze srdce Evropy se ale za velkou louží příliš nedařilo, obsadili až předposlední sedmou příčku jen díky závěrečné výhře nad USA. Karlovarský brankář zasáhl v průběhu akce do tří utkání z pěti, ani jeden z nich však nezakončil výhrou.

Skupinová část:

Česko U17 - USA U17 1:5
Kanada Černá - Česko U17 3:2p
(Bednář 64 minut, 34 zákroků, 3 IG)
Kanada Bílá - Česko U17 5:1 (Bednář 25 minut, 6 zákroků, 4 IG)

Čtvrtfinále:

Rusko U17 - Česko U17 5:0 (Bednář 60 minut, 27 zákroků, 5 IG)

O 7. místo:

USA U17 - Česko U17 1:2