HC Energie Karlovy Vary

Výjezd do Liberce nepřinesl energetikům ani bod

Na ledě vedoucích Tygrů začali energetici nebojácně a ve čtvrté minutě se jim podařilo vstřelit první branku zápasu z hokejky Jakuba Fleka. Poté však již začali liberečtí hráči přebírat vývoj zápasu do svých rukou a z jednobrankového vedení se pro hosty do konce zápasu stalo tříbrankové manko. Energie tak z ledu soupeře odjíždí s prázdnou.
Tipsport extraliga, 20. kolo, ne 18.11.2018, Home Credit Arena
Liberec
Karlovy Vary
4:1
1:1, 2:0, 1:0
Branky a nahrávky: 8. L. Krenželok (P. Jelínek), 27. M. Zachar (Jeník, J. Vlach), 35. Redenbach (Valský, L. Hudáček), 45. Lenc (M. Kvapil, Havlín) – 4. Flek (Gríger, T. Rachůnek).
Rozhodčí: Pešina, Pavlovič – Špringl, Klouček
vyloučení2:4
využití0:0
oslabení0:0
střely na branku34:19
zblokované střely7:5
hity11:5
vhazování31:22
diváci5991
Liberec: Will – Doherty, Šmíd (A), Stříteský, Derner, Havlín, Ševc, T. Hanousek – Valský, Redenbach, L. Hudáček – Lenc, Filippi, M. Kvapil – Ordoš, P. Jelínek (C), L. Krenželok – Jeník, J. Vlach, M. Zachar
Karlovy Vary: F. Novotný – Šenkeřík, Plutnar, Podlipnik, Kovačevič, Kozák, Sičák (A), L. Vágner – Flek, Gríger, T. Rachůnek – O. Beránek, R. Vlach, T. Mikúš – Gorčík, Skuhravý (C), Stloukal – Kohout, Balán (A), Lapšanský

Komentář k utkání

Bílí Tygři v úvodu utkání hýřili aktivitou. Energie však hrozila z rychlých protiútoků a právě jeden z nich hostům zajistil vedení. David Gríger předložil kotouč Jakubu Flekovi a ten v signalizované výhodě poprvé rozvlnil síť. Liberecký entuziasmus však nijak neutuchal a šelmy se dočkaly zaslouženého vyrovnání. Lukáš Krenželok obdržel od karlovarské obrany dáreček v podobě prostoru na střelu zápěstím, která zaplula do horního růžku Novotného branky. Tygři mohli ještě do přestávky strhnout vedení na svou stranu, Kvapil ale v přesilové hře orazítkoval jenom horní tyč.

NEJLEPŠÍ HRÁČ UTKÁNÍ
DávidGríger
útočník
G 0
A 1
+/- 0
TM 0

Ve druhé třetině oba týmy pokračovaly ve slušně nastoleném tempu. Šance střídala šanci, ale jenom jeden tým dával góly. A k radosti domácího publika to byli svěřenci Filipa Pešána. Vlach posunul kotouč Jeníkovi, ten nabil Marku Zacharovi a rychlonohý mladíček dělovou ránou pod víko poslal Severočechy do vedení. O pár minut později se prosadil také první útok. Valský udržel kotouč v nelehké pozici a přihrál ho Tyleru Redenbachovi. Ten mezitím unikl zrakům karlovarské obrany, nabruslil si před bránu a slízl gólovou smetánku.

Až ve třetí části se dostal ke slovu neproduktivnější hráč extraligy Marek Kvapil. Ten si připsal další kanadský bod, když zatáhl kotouč do útočného pásma podél pravého mantinelu a předložil jej chladnokrevně zakončujícímu Radanu Lencovi. Energetikům jako by najednou jejich energie došla. Šance na jejich straně postupem času ubývalo a šelmy si celkem v pohodě hlídaly svůj náskok. Po závěrečné siréně nakonec domácí publikum mohlo spolu se svými hrdiny slavit tři body za vítězství 4:1.

Fotogalerie

Související články

Preview k zápasu | so 17.11.2018

Energie vyzve v Liberci lídra tabulky