HC Energie Karlovy Vary

Ondřej Beránek v nominaci národního týmu!

Karlovarská Energie bude mít po dvou letech znovu své zastoupení v seniorské reprezentaci. Na prosincový Channel One Cup do Moskvy, který startuje ve čtvrtek zápasem s Finskem v Tampere, totiž odcestuje i karlovarský útočník Ondřej Beránek.

Beránek v původní nominaci seniorské reprezentace figuroval mezi náhradníky, už v pondělí ale odcestoval do Prahy, kde se připravoval s národním týmem před odletem do Finska. Z útočníků se už ale dřív trenéru Říhovi omluvil Robert Kousal, po další omluvence Milana Gulaše z Plzně dostal jistotu i karlovarský útočník, který se tak může těšit na reprezentační premiéru.

Dvaadvacetiletý forvard se do reprezentačního týmu podívá poprvé v kariéře během nadcházejícího turnaje Euro Hockey Tour v Moskvě, kde se česká reprezentace postupně utká s Finskem, Ruskem a Švédskem. Odchovanec havlíčkobrodského hokeje odehrál v národním týmu doposud jen tři utkání za výběr do 19 let v sezoně 2014-15.

Do Karlových Varů přišel Beránek před sezonou 2012-13, kdy se stal jedním z tahounů karlovarské juniorky hrající MHL. Během nadcházejících sezon se postupně vypracoval mezi klíčové útočníky A-týmu, kterému v loňském ročníku výrazně pomohl postoupit zpět do nejvyšší tuzemské soutěže. V letošním extraligovém ročníku doposud odehrál 26 zápasů s bilancí 7 gólů a 5 nahrávek.

Kádr české reprezentace na Channel One Cup:

Brankáři:
Patrik Bartošák (HC VÍTKOVICE RIDERA), Šimon Hrubec (HC Oceláři Třinec), Dominik Furch (Čerepovec, KHL).

Obránci:
Ondřej Němec, Jan Štencel (HC Kometa Brno), David Musil, Tomáš Kundrátek (oba HC Oceláři Třinec), Petr Zámorský, Filip Pavlík (oba Mountfield HK), Michal Jordán (Chabarovsk, KHL), Adam Polášek (Nižněkamsk, KHL), Jakub Kindl (Plzeň), Jakub Krejčík (Lukko Rauma, Finsko).

Útočníci:
Jiří Sekáč (Kazaň, KHL), Michal Bulíř (Magnitogorsk, KHL), Tomáš Zohorna (Chabarovsk, KHL), Robin Hanzl (Spartak Moskva, KHL), Andrej Nestrašil (Nižněkamsk, KHL), Michal Řepík (Slovan Bratislava, KHL), Dominik Kubalík, Jiří Novotný (Ambri-Piotta, Švýcarsko), Hynek Zohorna (Lahti, Finsko), David Tomášek (Jyväskylä, Finsko), Ondřej Roman, Patrik Zdráhal (oba HC VÍTKOVICE RIDERA), Ondřej Beránek (HC Energie Karlovy Vary), Radan Lenc (Bílí Tygři Liberec).

Program turnaje Channel One Cup 2018:

Čtvrtek 13. prosince:
16:45 Švédsko – Rusko (Moskva)
17:30 Finsko – Česko (Tampere, ČT sport)

Sobota 15. prosince:
9:30 Finsko – Švédsko (Moskva)
13:45 Rusko – Česko (Moskva, ČT2)

Neděle 16. prosince:
12:00 Česko – Švédsko (Moskva, ČT2)
15:00 Rusko – Finsko (Petrohrad, utkání venku)