HC Energie Karlovy Vary

Velká premiéra! Proti Třinci s šestnáctiletým Bednářem v brance

Ještě vloni chytal zápasy za mladší dorost, v úterý odpoledne ho už ale čeká ostrá premiéra v nejvyšší tuzemské soutěži! Karlovarský brankář Jan Bednář naskočí do extraligové branky Karlových Varů v pouhých 16 letech!

„Filip Novotný je nemocný, Ondra Kuchař dostal šanci proti Kometě i Vítkovicím. Přesto, že chytal velmi dobře, chci dát šanci dalšímu mladému brankáři. Honza Bednář vyniká v reprezentaci do 17 let. Dva měsíce ho mám v áčku, na trénincích chytá velice dobře,“ uvedl hlavní kouč Martin Pešout pro web iSport.cz.

„Pořád se říká, že mladí nedostávají šanci, někdo s tím ale začít musí. Chci mu tu šanci dát. Pokud to neuděláte, nezjistíte, jestli na to má,“ pokračuje.

Bednář je aktuální jedničkou národního týmu U17, předvedl už několik skvostných výkonů: V srpnu vychytal Čechům zlato na turnaji v Piešťanech, kde se blýskl dvěma čistými konty a úspěšností 97,78 %

Šestnáctiletý brankář nastupuje pravidelně za juniory Energie, v dresu A-týmu už dvakrát nastoupil, avšak pouze v nesoutěžních zápasech - v září i v prosinci v přátelských utkáních proti Sokolovu.

„Proti Ocelářům to bude ostrý křest, ale my nemáme co ztratit. Po Novém roce jsme hráli s nejlepšími pěti týmy tabulky. Přesto, že hrajeme dobře a máme spoustu šancí, body neděláme. Věřím, že to může být pro mužstvo impuls. Budou mu chtít pomoct a třeba z toho bude dobrý výsledek,“ doufá Pešout.