HC Energie Karlovy Vary

Sezona míří do finiše, energetici mají za sebou vícefázovou přípravu

Závěrečná fáze letošního extraligového ročníku je už za dveřmi, do konce základní části nejvyšší soutěže chybí posledních deset kol (energetiky díky dohrávce v Olomouci čeká jedenáct zápasů). Karlovarští hokejisté využili únorové reprezentační přestávky a během uplynulých dnů nabírali síly během vícefázových tréninků.

Na západě Čech už je to zvykem. Po posledním odehraném utkání před reprezentační přestávkou nemají svěřenci Martina Pešouta volno jako tomu bývá ve většině ostatních klubů. Hned od nového týdne totiž znovu naplno vrhli všechny své síly do tréninku, dvoudenní odpočinek je čeká až od pátku. Přesto to bylo tentokrát trochu jiné.

„Malinko jsme pozměnili mikrocyklus v této pauze, protože zápasový program před přestávkou byl pro nás dost náročný. V pondělí jsme hráčům dali dobrovolný trénink a s plnou zátěží jsme začali až další den. Po tři dny jsme měli vícefázové tréninky, kdy jsme ráno trénovali v menším počtu hráčů, čímž se hráči dostali do většího zatížení. Odpoledne jsme se věnovali nestandardním situacím – přesilovkám, oslabením, hře na malém prostoru,“ uvedl k programu posledních dnů asistent trenéra Tomáš Mariška.


Posilovna, led a znovu dokola. Takový byl program, který energetici absolvovali. Cílem bylo nabrání další fyzické kondice před důležitými posledními zápasy.

„Hráči k tomu přistoupili opravdu dobře. Tréninky měly výborné nasazení, tempo. Hráči se na to maximálně soustředili a bylo vidět, že se chtějí co nejlépe připravit na závěr sezony, abychom po pauze začali sbírat body a posunuli jsme se v tabulce tam, kde bychom se chtěli pohybovat. Věřím, že nám tato přestávka pomůže, že jsme trochu vyčistili hlavu a hlavně nabereme další fyzické síly, které budou nezbytné pro těžký závěr sezony,“ dodává Mariška.

Ten společně s Martinem Pešoutem a trenérem brankářů Pavlem Knežickým neměl k dispozici kompletní sestavu. Do té zasáhly reprezentační povinnosti a také v poslední době zranění či nemoci, které se prohnaly karlovarskou kabinou.


„Jakub Flek byl na srazu národního týmu a ačkoliv se mu nepodařilo dostat se do finální nominace, tak přijel s nachlazením, takže jsme mu dali pár dní volno. Dlouhodobě nám chybí zraněný Ondřej Beránek a také Matic Podlipnik, který je na srazu slovinského národního týmu. Sestavu jsme tradičně doplnili hráči ze Sokolova (Jan Tomeček – pozn. redakce) a hráči z naší juniorky (Radek Prošek, Filip Bernáth, Tomáš Křehlík, Michal Hotěk, Daniel Zavřel, Jakub Kašpar- pozn. redakce),“ uzavírá Pešoutův asistent.

Zápasový extraligový kolotoč se po reprezentační přestávce opět roztočí ve středu 13. února, kdy energetici vyrazí do Zlína. O dva dny později zamíří na podkrušnohorské derby do Litvínova a doma se představí opět v neděli 17. února, kdy na domácím ledě přivítají hradecký Mountfield.

Fotogalerie