HC Energie Karlovy Vary

Junioři slaví další vítězství, Bernáth zaznamenal hattrick

V prvním utkání po reprezentační pauze se juniorům povedlo natáhnout vítěznou šňůru na čtyři zápasy! Velký podíl na pátečním vítězstvím má Filip Bernáth, který zaznamenal tři góly. Karlovarští získali zásluhou Tomáše Křehlíka v nájezdech i bonusový bod. Po dnešním duelu mají v tabulce o umístění na 13. - 24. místě juniorští energetici osmibodový náskok na druhý Hradec Králové.
DHL extraliga juniorů, 19. kolo, pá 15.2.2019, Zimní stadion Kotlina
Havlíčkův Brod
Karlovy Vary
3:7
1:1, 2:3, 0:3 - N 0:0 - 0:1
Branky a nahrávky: 5. Petržilka (Kerber), 30. Holenda (Vaňous, Hromádka), 34. Vaňous (Nepokoj, Holenda) – 7. Křemen, 21. Bernáth (Prošek, Holub), 25. Křemen (Prošek, Křehlík), 32. Bernáth (Hotěk, Holub), 52. Zavřel (Křehlík, Prošek), 57. Černý (Rozhon, Šťastný), 58. Bernáth (Rozhon), rozh. náj. Křehlík. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 2:3, 2:4, 3:7.
Rozhodčí: Horáček – Kreuzer, Pokorný
vyloučení6:6
využití2:4
oslabení0:0
střely na branku25:46
diváci53
Havlíčkův Brod: Holata (od 32. Nedvěd) – Nepokoj, Dvořák, Pejchal, Horák, Najman, Kerber, Dudycha – Vaňous, Petržilka, Kudrna - Tecl "A", Hromádka, Fiala - Holenda, Pokorný, Kulhánek - Cachnín "C", Švec
Karlovy Vary: Kašpar – Bernáth, Přibyl, Kořán, Pohanka, Tureček, Nová, Zavřel – Záruba, Šťastný, Maydl - Novotný, Prošek "A", Rozhon - Hotěk, Křehlík "A", Holub "C" - Černý, Křemen

Komentář k utkání

Ukazatel skóre se poprvé měnil v páté minutě. Kerber našel Jakuba Petržilku, který si nabruslil na okraj pravého kruhu. Havlíčkobrodský útočník střelou nad lapačku Kašpara rozvlnil síť. Karlovy Vary hrály potom oslabení, ve kterém dokázaly vyrovnat. Individuální akcí se blýskl Adam Křemen, jenž chladnokrevně proměnil samostatný únik. Bruslaři měli možnost další přesilové hry, ale Kulhánek ve slibné šanci neuspěl. Západočeši potom několikrát zahrozili, ale vedoucí branka z toho nebyla. V 17. minutě mohl vrátit vedení do domácích řad Petržilka. Útočník Havlíčkova Brodu si položil Kašpara, ten ale dokázal utěsnit prostor u pravé tyče.

Karlovy Vary vstoupily do druhé třetiny tím nejlépe možným způsobem. Po necelé minutě prostřelil Nedvěda Filip Bernáth, jenž využil clony před domácím gólmanem. Bruslaři byli opaření a toho dokázali využít Západočeši k další brance. Prokeš narýsoval krásnou přihrávku na Adama Křemena, který zakončoval do poloprázdné branky. Havlíčkův Brod korigoval skóre v přesilové hře. Vaňous nahrál na Vojtěcha Holendu. Člen havlíčkobrodského útoku dokázal dostat puk nad levý beton Kašpara. Energetici si vzali své vedení dvoubrankové vedení zpět. Filip Bernáth si nabruslil na pravý kruh, odkud procedil kotouč do sítě. Havlíčkův Brod potom vyměnil brankáře a neslo to své ovoce. Ve 34. minutě vypálil Nepokoj a jeho pokus tečoval těsně před brankářem Pavel Vaňous.

Začátek třetí třetiny orámovaly přesilové hry, ale ani jeden z týmů nedokázal dost puk do sítě. Ve 45. minutě mohly jít Karlovy Vary do výraznějšího vedení, ale svoji šanci neproměnily. Energie mohla přidat gól ve vlastním oslabení, ovšem Prošek se svým bekhendovým blafákem neuspěl. V poslední desetiminutovce se Karlovy Vary trefily celkem třikrát. V 52. minutě pověsil puk do sítě Daniel Zavřel. O pět minut později lovil Holata další puk ze své branky, když se trefil Daniel Černý. Sedmičku Energetiků vsítil tříbrankový střelec Filip Bernáth. V prodloužení se výrazná šance neurodila, a tak na řadu přišly samostatné nájezdy. V nich dokázal rozhodnout exbrodský útočník Tomáš Křehlík.

Ohlasy trenérů

Jiří Čelanský (BK Havlíčkův Brod): O osudu utkání rozhodl pátý gól, kde jsme udělali individuální chybu v obranném pásmu. Od toho okamžiku jsme povolili v koncentraci a Karlovy Vary toho využily. Klukům jsem poděkoval, že ukázali charakter a morálku za rozhodnuté sezony. V utkání jsme si vytvořili několik šancí, ale nejsme dobří v koncovce.