HC Energie Karlovy Vary

Nejmladší v historii? Energie nasadí v Liberci dvojici mladých brankářů!

34 let a 321 dní. Ne, to nejsou čísla určující věk některého ze zkušených hráčů v kádru Energie. Přesně tolik totiž bude dohromady let brankářské dvojici Karlových Varů v úterním utkání na ledě lídra extraligy z Liberce. Do boje jdou šestnáctiletý Jan Bednář a o dva roky starší Jakub Kašpar!

Že obrovské palebné síle Liberce v čele s nejproduktivnějším hráčem ligy Markem Kvapilem, Michalem Birnerem či Radanem Lencem bude čelit dvojice Bednář – Kašpar, ještě před víkendem nic nenasvědčovalo. V sobotu však kvůli zranění nedochytal druholigové utkání v dresu Klatov Ondřej Kuchař, o den později potkal podobný osud v zápase Energie s Hradcem i stálou gólmanskou jedničku energetiků Filipa Novotného.

Do boje s druhým nejlepším útokem soutěže tak nastoupí teprve šestnáctiletý brankář Jan Bednář, který v extralize debutoval v polovině ledna v Třinci. Další start přidal mládežnický reprezentant o dva týdny později v západočeském derby s Plzní a naposledy se v brance Energie objevil neplánovaně v neděli, kdy dochytal již zmíněný duel s Hradcem. To vše jen 24 hodin poté, co se do Česka vrátil se zlatou medailí na krku z Olympijského festivalu mládeže v Sarajevu.

Jan Bednář už má za sebou tři extraligové starty

Druhý z mladé gólmanské dvojice, Jakub Kašpar, patří dlouhodobě mezi nejlepší brankáře tuzemských mládežnických soutěží. V loňské sezoně vládl brankářským statistikám dorostenecké extraligy, podobně si vede i letos, kdy s úspěšností 93,5% a průměrem pod dvě branky na zápas je druhým nejlepším brankářem juniorské extraligy. I Kašpar v letošní sezoně debutoval v dospělém hokeji, kdy v polovině října nastoupil v dresu druholigového Sokolova a přispěl k výhře 8:2 nad Bílinou.

Jakub Kašpar v dresu karlovarské juniorky, které pomohl do bojů o play-off

Související články

Ohlasy k zápasu | út 19.2.2019

Rohan: Bylo mi ctí být kapitánem