HC Energie Karlovy Vary

Rohan: Bylo mi ctí být kapitánem

Karlovarští hokejisté sehráli na ledě lídra tabulky vyrovnaný zápas. Na body však opět nedosáhli. Rozhodla koncovka, která energetiky trápí již delší dobu. Kapitánskou premiéru prožil obránce Martin Rohan, který pochválil výkon mladých spoluhráčů.

Martine, jak hodnotíte utkání, do kterého jste vedl Energii s kapitánským céčkem?
Určitě jsem si kapitánskou premiéru představoval jinak. Našim soupeřem ale byl lídr tabulky a myslím si, že jsme herně nebyli horším týmem, takže se nemáme za co stydět.

Hráli jste velmi obětavě. Byl oproti předchozím zápasům právě tohle hlavní rozdíl?
Naše taktika byla taková, že budeme hrát více z obrany, což jsme myslím naplnili. Soupeře jsme nepustili do žádných velkých šancí. Bohužel jsme ale dvakrát chybovali a Liberec to potrestal.

Do utkání zasáhlo několik mladých hráčů. Jak si podle vás vedli?
Myslím, že kluci zvládli svou roli parádně a jednoznačně nám pomohli. Občas to tak bývá, že když hrají mladí kluci, my ostatní se víc semkneme a bojujeme.

V utkání jste šli do vedení a následně měli i další šance. Podcenil vás lídr tabulky?
Bohužel, koncovka nás trápí již delší dobu. Nehrajeme špatně, ale bez branek se prostě nevyhrává. I Liberec dnes udělal řadu chyb. Rozdíl byl však v tom, že my je nedokázali potrestat a oni ano. Možná i proto jsou v čele tabulky.

V pátek hrajete s Kometou. S jakou taktikou do utkání půjdete? Myslím si, že naše taktika nebude extra jiná než jako proti Liberci. Musíme hrát ze zajištěné obrany a spoléhat na brejky. Věřím, že se k nám konečně přikloní štěstí v koncovce a dáme zase nějaké branky.

Svůj tým jste vedl s céčkem na hrudi. Jaké pocity máte?
Venca Skuhravý byl s námi na střídačce. Žádné speciální rady mi ale nedával. Já jsem si to naplno užil. Bylo mi velkou ctí být kapitánem a doufám, že jsem v té roli nezklamal.

Děkuji za rozhovor.

Fotogalerie

Související články