HC Energie Karlovy Vary

Předčasný konec sezony. Flek po operaci letos už nenastoupí

Bez nejlepšího střelce se budou muset obejít karlovarští hokejisté ve zbytku letošní extraligové sezony. Šestadvacetiletý útočník Jakub Flek podstoupil ve středu ráno operaci ramene a k dosavadním sedmnácti gólovým zásahům už letos žádné další nepřidá.

Necelé tři minuty chyběly do konce úterního souboje na ledě extraligového lídra z Liberce, když byl karlovarský forvard naražen na mantinel za libereckou brankou domácím útočníkem Lukášem Krenželokem. Jakub Flek už se do utkání nevrátil a ve středu v ranních hodinách již podstoupil operaci poraněného ramene, čímž pro něj letošní sezona předčasně skončila. Nejlepší střelec Energie v této sezoně rozšířil už tak početnou marodku karlovarského A-týmu, na které je v současnosti dalších pět hokejistů - Filip Novotný, Ondřej Kuchař, Adam Lapšanský, Ondřej Beránek a Stanislav Balán.

Jakub Flek v aktuálním ročníku extraligy odehrál 44 utkání, v nichž zaznamenal 29 bodů za 17 branek a 12 asistencí, čímž byl nejlepším střelcem a nejproduktivnějším hráčem Energie zároveň. Forma karlovarského forvarda přitom letěla strmě nahoru, když v posledních čtyřech utkáních zaznamenal čtyři góly. Výborné formy šestadvacetiletého útočníka si nedávno všiml i reprezentační trenér Miloš Říha, který Fleka povolal na kemp před Švédskými hokejovými hrami.

Související články

Ohlasy k zápasu | út 19.2.2019

Rohan: Bylo mi ctí být kapitánem