HC Energie Karlovy Vary

Dorost smazal dvougólovou ztrátu, Spartě ale podlehl

Karlovarští dorostenci se utkali s lídrem tabulky pražskou Spartou. Od začátku hosté potvrzovali roli favorita, když v první třetině skórovali hned dvakrát. Ve druhé třetině ale karlovarští zabrali a povedlo se jim srovnat, ještě ve druhé třetině Sparta ale strhla vedení na svou stranu a už Energii nedovolila v zápase vést. Pro karlovarské ještě David Matas vykřesal nějakou naději, hned nato ale Sparta opět skórovala. V nadstavbě v nájezdech získala bonusový bod Energie.
Extraliga dorostu, II. 14, čt 21.2.2019
Karlovy Vary
Sparta
3:5
0:2, 2:1, 2:1 - N 1:0
Branky a nahrávky: 29. Sapoušek (Rymon), 35. Remeš (Botoš), 52. Matas (Sapoušek, März) – 10. Straka (Adamec), 20. Ducháč, 37. Krupička (Broš), 43. Krupička (Mácha), 53. Adamec (Červenka, Brůna).
Rozhodčí: Malá - Malý, Hřebík
vyloučení3:3
využití0:0
oslabení0:0
střely na branku32:36
diváci95
Karlovy Vary: Hykel (Kubát) – Žďárský, Vogel, Zolnaj, Hohl (A), Prošek, Petretič – Sapoušek, März, Matas, Rymon (C), Botoš, Remeš, Šmajda, Blecha, Šlechta, Černý
Sparta: Dlouhý (Krbeček) – Ducháč (A), Brůna, Tomov, Ludvík, Höll, Menzel, Horáček – Krupička, Mácha, Broš, Vitouch (A), Adamec (C), Němec, David, Kalný, Straka, Červenka

Komentář k utkání

Do zápasu vstoupili o poznání lépe hokejisté ze Sparty. Byli mnohem více na kotouči, trávili hodně času v útočném pásmu a byli lepším týmem. Na přelomu poloviny třetiny ujel obraně David Straka, na Hykela svou bekhendovou kličkou nevyzrál. O minutu později ujel obraně znovu, tentokrát ale zkusil forhendovou kličku a napodruhé už uspěl. V sedmnácté minutě Samuel Šmajda mohl srovnat, jenomže trefil pouze tyč svatyně brankáře Dlouhého. Čtyřicet vteřin před koncem třetiny si Filip Ducháč pohrál s obranou Energie a vymetl pravý horní roh Hykelovy svatyně.

Rovněž začátek druhé části patřil hostům, poté alepřevzali iniciativu energetici. V páté minutě Höllovu nahrávku dorážel do branky Červenka, jenomže bohužel pro hosty těsně vedle. Tři minuty poté jeli do přečíslení dva na jednoho Dominik Rymon a Robin Sapoušek, který po Rymonově přihrávce chvíli vyčkával, poté však zavěsil přesně do levé šibenice. V 35. minutě trefil Filip Ducháč tyč. Ještě v té samé minutě se podařilo srovnat Alexandru Remešovi. Dvě minuty nato se do samostatného úniku dostal Jan Krupička, který prostřelil Hykela.

Úvod třetího dějství vyšel lépe domácím, první větší šanci ale měli hosté. To po minutě a půl hry se Adamec octl sám před Hykelem, střelou z pravého kruhu ho ale nepřekonal. Po minutě si popojel do mezikruží znovu Jan Krupička, který už podruhé propálil Hykela. Sparta na karlovarské potom velmi tlačila, gól se jí ale vstřelit nepodařilo, naopakDavid Matas úspěšně dorazil Sapouškovu střelu. Dvacet vteřin po gólu Andrej Admaec z levého kruhu prostřelil Hykela. Na poslední dvě minuty riskovali karlovarští v šesti, jenže ani to jim nepomohlo k výhře.

V nadstavbovém prodloužení se nikomu nepovedlo skórovat, a tak musely následovat samostatné nájezdy. V těch vstřelil rozhodující gól Alexandr Remeš.

Ohlasy trenérů

Tomáš Andrys (HC Energie Karlovy Vary): V první polovině zápasu byla Sparta aktivnější, ve druhé jsme bohužel neproměnili nějaké tutovky. Byl to ale vyrovnaný zápas, hrálo se nahoru dolů. Alespoň jsme získali bod navíc v nadstavbě.

Richard Žemlička (HC Sparta Praha): Shrnul bych to úplně jednoduše, vyhráli jsme utkání, prohráli penalty. Mužstvo je z toho trochu zklamané. Nicméně byla za nás výborná první část. V té druhé jsme si ale nehlídali pozice, přestali bruslit, dohrávat osobní souboje. Třetí třetina už se víceméně dohrávala. Nenastoupili jsme do zápasu úplně stoprocentní. Vyhráli jsme "pouze" 5:3 a prohráli penalty.