HC Energie Karlovy Vary

Energie vyráží do Vítkovic, podaří se jí zlomit sérii proher?

Nedělní odpoledne bude ve vítkovické Ostravar aréně ve znamení duelu s Karlovými Vary. Ridera si podobně jako západočeši prochází ne úplně ideální sérií. Jak dopadne souboj šestého s dvanáctým? Energetici vyrazili na východ Čech s jednodenní předstihem, pomůže jim to pro lepší přípravu? To se dozvíme již v neděli od 16 hodin.
Kde sledovat utkání: Online přenos | Video přenos | Stories

O soupeři

Vítkovice se potýkají s nepříznivou sérií podobně jako Energie, z posledních šesti zápasů vyhráli jen jednou proti Chomutovu, i tak se zatím však Ridera s klidem drží v postupové desítce. Naposledy padli Ostravané o jednu branku s Třincem 3:4, ačkoliv do osmatřicáté minuty vedli 3:0. V přesilovkách se východočechům moc nedaří, v oslabení jim ale patří třetí příčka. Ostravanům se také daří blokovat střely na bránu, v této disciplíně jsou na zlaté pozici 12,3 bloky na zápas. Po zranění se do sestavy vrátil jeden z nejlepších brankářů soutěže Patrik Bartošák, jak sám uvedl v rozhovoru pro vítkovický web, je již doléčen a v zápasovém adrenalinu to již nebolelo, ani jeho výkon ale na výhru nestačil. K nejproduktivnějším hráčů TELH patří Ondřej Roman, ten získal doposud 40 bodů (14+26) a v tabulce extraligové produktivity je na šesté pozici.

„Vlastní hloupostí a také vyšší mocí jsme tento zápas ztratili. Zcela chápu naštvání všech, kteří nám fandí. Můžete si být jistí, že nás všechny v kabině Vítkovic to doslova se*e ještě více, než si možná leckdo myslí. A to z toho důvodu, že jsme zápas měli v rukou a sami jej ztratili. Ale nechci zůstat jen negativní, i když ta naštvanost z nás rozhodně přes noc nevyprchala, v neděli nás čeká další zápas a nic se pro nás nemění,“ hodnotil důrazně utkání s Třincem trenér Jakub Petr.

Z našeho týmu

Po prohře s Kometou se série porážek západočeského mužstva protáhla již na sedm proher. Do rozsáhlé marodky, na které je v tuto chvíli Filip Novotný, Ondřej Kuchař, Adam Lapšanský, Jakub Flek, Stanislav Balán a Ondřej Beránek navíc po inkasovaném zásahu do obličeje od Martina Erata přibyl i Tomáš Havránek. Po prohře se navíc na karlovarský tým bodově dotáhl Chomutov, se kterým má Energie shodně šestačtyřicet bodů.

Sestavy z předešlého utkání

HC Vítkovice Ridera: Bartošák – Výtisk, Trška, Šidlík, Gregorc, D. Krenželok, Hrabal, Černý – Olesz, Lev, Dej – Schleiss, O. Roman, Tybor – D. Květoň, Poletín, Szturc – Kucsera, Š. Stránský, P. Zdráhal.
HC Energie Karlovy Vary: Bednář – Plutnar, Šenkeřík, Eminger, Kozák, Podlipnik, M. Rohan, Šafář – T. Rachůnek, Gríger, T. Havránek – J. Černý, R. Vlach, Kohout – T. Mikúš, Skuhravý, Gorčík – Stloukal, Kverka, Šik.

Ve formě

HC Vítkovice Ridera

Vítkovický forvard Jakub Lev svému týmu pomáhá hlavně produktivitou v posledních zápasech. Ze dvou utkání si připsal hned pět bodů (1+4), s tím, že v zápase proti Třinci asistoval u všech tří branek. Ve statistice +/- má pák Lev tři záporné body. Start s číslem 1000. si v duelu proti Energii pak připíše Jan Výtisk.

HC Energie Karlovy Vary

Jan Bednář, teprve šestnáctiletý brankář Energie musel díky početné marodce převzít roli brankářské jedničky. Po úspěchu v Sarajevu se vrátil na extraligový led a nevede si vůbec špatně. Bednář si na poměry ligy a svůj věk vede solidně a dokáže svůj tým podržet i v těžkých situacích.

Související články