HC Energie Karlovy Vary

Junioři si poradili i s Olomoucí, dvěma góly se blýskl Černý

Karlovarští junioři ovládli nižší nadstavbovou skupinu! Svěřenci trenéra Eismanna v sobotu odpoledne smetli Olomouc 5:1 a s 19 výhrami z 22 zápasů zabojují o postup do play-off. Proti Olomouci už jistý vítěz skupiny překvapení nedopustil, ačkoliv hosté podali velmi dobrý a bojovný výkon, na skvěle chytajícího Horáka vyzráli jen jednou. Dvěma góly se na výhře Energie podílel Daniel Černý, bonusový bod vystřelil domácím v prodloužení Petr Kořán.
DHL extraliga juniorů, 22. kolo, so 23.2.2019, KV Arena
Karlovy Vary
Olomouc
5:1
1:0, 1:0, 3:1 - N 1:0
Branky a nahrávky: 3. Černý (Stejskal), 38. Černý, 44. Kořán (Šťastný), 50. Záruba (TS), 57. Holub (Záruba, Halberštát), 64. Kořán (Černý) – 53. Mácha.
Rozhodčí: Svoboda – Jelínek, Malý
vyloučení7:4
využití1:0
oslabení0:0
střely na branku29:28
diváci92
Karlovy Vary: Horák (Bajgar) – Stejskal, Kořán (A), Pohanka, Benda, Krutina, Zavřel – Záruba, Šťastný, Novotný, Berčík, Rozhon, Halberštát (A), Holub (C), Korčmaroš, Černý, Remeš
Olomouc: Mokrý – Bahounek (A), Mader, Klesla, Vosátko (A), Rutar, Pírek, Matiaško, Štefka, Tomajko, Mácha, Horký, Štědrý, Podlaha (C), Kořenek, Tichý, Rosecký, Ministr

Komentář k utkání

Do zápasu vstoupila lépe Energie, která se hned utábořila v útočném pásmu a pokoušela se dát rychlou branku. To se domácím ve třetí minutě také povedlo. Do tyčky nejprve střílel Václav Stejskal, pak se kotouč odrazil přímo na hůl Daniela Černého, pro kterého už nebyl problém dorazit kotouč do odkryté svatyně. Olomoučtí hokejisté poté zabrali a na energetiky začali velmi tlačit. Vypracovali si spoustu příležitostí, bohužel pro ně Horák předváděl řadu výborných zákroků a Energii podržel.

Druhá třetina měla podobný scénář jako ta první. Prvních pět minut měli navrch domácí, poté převzali ale iniciativu hosté. Vyslali na Horáka nespočet střel, ten ale svou svatyni střežil výborně. Také domácí ale nelenili a dobře Mokrého zaměstnávali střelami, ten ale povolil až v osmadvacáté minutě. Obraně Olomouce se rozehrávka nepodařila úplně podle představ, tu zachytil znovu Daniel Černý, kterému se napodruhé podařilo dostat kotouč za Mokrého záda. Necelou minutu před koncem druhé třetiny mohl zásluhou trestného střílení snížit Matiaško, Horák jeho kličku ale dobře odhadl a držel domácím stále dvoubrankový náskok.

V prvních pěti minutách se celkově třikrát vylučovalo, Energie dokázala jedné přesilovky ve čtvrté minutě třetiny využít. Patrik Šťastný nabil na modrou čáru Petru Kořánovi, který Mokrého prostřelil. Ve čtyřicáté deváté minutě Černý dorážel před brankou, kotouč šel ale těsně nad Mokrého svatyni. O minutu později si Richard Záruba vykoledoval trestné střílení. V něm našel mezírku mezi betony Mokrého a nájezd proměnil. O tři minuty později se hosté přeci jen branky dočkali. Joshua James Mácha se nejlépe zorientoval před brankou a dotlačil kotouč za Horáka. Čtyři minuty před koncem kapitán David Holub završil na konečných 5:1 pro karlovarské.

V nadstavbě svou střelou zařídil pro karlovarské bonusový bod Petr Kořán.

Ohlasy trenérů

Václav Eismann (HC Energie Karlovy Vary): Myslím si, že naši hráči ten zápas odehráli s chutí. Přeci jen, co se týče umístění už o nic nešlo. Naše branky byly vstřelené ze situací, které jsme si před zápasem řekli a věnujeme jim. Byly to hlavně kotouče přes osu hřiště, ze kterých jsme dokázali zakončovat a vytvářet si šance. Také nás velmi podržel brankář Horák.

Karel Beran (HC Olomouc): Domácí celý zápas kontrolovali. Věděli zkrátka co hrají a co mají hrát. Získali si utkání i svou obětavostí. Dali pěkné branky. Musím jim pogratulovat a přeji hodně štěstí do play-off.