HC Energie Karlovy Vary

Play-out pokračuje, Energie míří k derby do Litvínova

Třetí zápas play-out již čeká a Energie míří na první ze dvou podkrušnohorských derby v bojích o umístění. Karlovarští hráči mají nyní šestibodový náskok na zatím třetí Chomutov. V Litvínově budou bojovat o další důležité body, které by mohly zajistit sezónu bez baráže. Nedělní utkání startuje již v 15:30.
Kde sledovat utkání: Online přenos | Video přenos | Stories

O soupeři

Litvínov jen těsně neprošel do play-off a se solidním náskokem na ostatní týmy v play-out již ví, že do baráže nespadne. I tak dává ale do soubojů vše a v bojích o umístění je zatím neporažen. Vzájemná bilance s Karlovými Vary jasně ukazuje na sílu Litvínova, který ze všech čtyř utkání odešel jako vítěz. „Pro nás je to prostor, kdy můžeme dát šanci mladším hráčům v jiných pozicích než za normálních okolností. Některé mladé hráče jsme zařadili do přesilovek, jiné do oslabení, abychom viděli, jak si umí poradit si jinými rolemi,“ řekl pro litvínovský web staronový trenér Jiří Šlégr.

Z našeho tábora

Do zápasů o umístění nastoupili energetici nejprve proti Chomutovu, který nakonec porazili na vlastním ledě 2:1, v druhém duelu proti Pardubicím možná trochu překvapivě padli 1:5 a nyní je čeká první ze dvou play-out podkrušnohorských derby.

Sestavy z předešlého utkání

HC VERVA Litvínov: Janus (Petrásek) – L. Doudera, Ščotka, Graborenko, Strejček, Trončinský, Březák – Svoboda, V. Hübl (A), Válek – Kašpar (C), Myšák, Helt – Jánský, M. Hanzl, Jícha – Drašar, M. Havelka, Jurčík.
HC Energie Karlovy Vary: F. Novotný (26. Bednář) – Plutnar, Šenkeřík, Eminger, Sičák (A), M. Rohan, Podlipnik, Šafář – T. Rachůnek, Gríger, O. Beránek – J. Černý, R. Vlach, T. Mikúš – Balán (A), Skuhravý (C), Kohout – Stloukal, Kverka, Lapšanský.

Ve formě

HC VERVA Litvínov

Teprve šestnáctiletý Jan Myšák je stále rostoucí talent litvínovského hokeje, v obou zápasech play-out zazářil a připsal si dohromady pět bodů (3+2).

Karlovy Vary

Tomáš Mikúš se před boji o umístění se dostal do formy a v posledních pěti zápasech vstřelil tři góly. Pětadvacetiletý hráč Energie tak dopomohl ke dvěma výhrám a v Litvínově se bude snažit své statistiky ještě zlepšit.

Vyrazte fandit

ČTĚTE: Karlovarští fanoušci vyrážejína play-out!

Související články

Ohlasy k zápasu | ne 17.3.2019

Bojujeme o všechno, ví Jakub Černý