HC Energie Karlovy Vary

Energie střílela na severu a nakročila k záchraně

Až v rámci play-out se energetikům podařilo letos poprvé porazit své rivaly z Litvínova. A tříbodová výhra přišla v pravý čas, šance Západočechů na klidný závěr sezony bez baráže opět významně vzrostly. Na ZS Ivana Hlinky bylo skóre dlouho těsné, rozhodl až karlovarský brankostroj v první polovině třetí třetiny.
Tipsport extraliga, OUT3, ne 17.3.2019, ZS I.Hlinky Litvínov
Litvínov
Karlovy Vary
3:6
0:0, 2:3, 1:3
Branky a nahrávky: 22. Jánský (M. Hanzl), 33. Petružálek (Myšák), 55. Ščotka (M. Hanzl) – 22. R. Vlach (T. Mikúš, J. Černý), 28. O. Beránek (M. Rohan, Sičák), 35. Gríger, 44. T. Mikúš (Eminger, Šenkeřík), 46. J. Černý (R. Vlach), 49. Skuhravý (Eminger).
Rozhodčí: Hradil, Mrkva – Hlavatý, Rampír
vyloučení1:2
využití0:0
oslabení0:0
střely na branku27:40
zblokované střely6:9
hity4:5
vhazování26:35
diváci1375
Litvínov: Petrásek – L. Doudera, Ščotka, Graborenko, Strejček, Trončinský, Březák, Hunkes – Svoboda, V. Hübl, Válek – Petružálek, Myšák, Helt – Jánský, M. Hanzl, Drašar – Jícha, M. Havelka, Trávníček.
Karlovy Vary: Bednář – Plutnar, Šenkeřík, Eminger, Kozák, Sičák (A), M. Rohan, Šafář – T. Rachůnek, Gríger, O. Beránek – J. Černý, R. Vlach, T. Mikúš – Balán, Skuhravý, Kohout – Stloukal, Kverka, Lapšanský.

Komentář k utkání

Energie naskočila do zápasu aktivněji a zavařovala Petráskovi od prvních sekund. V sedmé minutě měli karlovarští hráči příležitost v přečíslení, Vlach nabil Černému, ten ale rychlou střelou trefil jen tyč litvínovské klece. V druhé polovině první periody se začali domácí probírat a Jan Bednář měl možnost ukázat svůj talent poté, co Hübl nahodil kotouč před bránu a následně Doudera pálil zprava. Šestnáctiletý gólman se ale stihl přesunout v brankovišti a puk zastavil. Na puku se pak střídaly oba týmy, nevytvořily si ale žádnou větší šanci a první dvacetiminutovka skončila bez gólu.

Po minutě druhého dějství se podařilo Energii skórovat, Mikúš přihrál zpoza brány Romanu Vlachovi, který z předbrankového prostoru střelou z první neminul. Ovšem Litvínov se nenechal zaskočit a odpověděl po sedmatřiceti sekundách, Petr Jánský zavěsil kotouč z pravé strany pod víko Bednářovy klece a vyrovnal. Ve 28. minutě šli zelenobílí znovu do vedení, Ondřej Beránek dostal puk zblízka mezi Petráskovy betony. Chvíli po přechodu do druhé poloviny prostřední periody však Verva znovu srovnala, Jakub Petružálek obdržel přihrávku od Myšáka, dostal se do úniku a trefil se nad beton Jana Bednáře. Po dvou minutách ale Energie přidala v přestřelce další gól, Havelka chybně rozehrál, puku se zmocnil Dávid Gríger, který pak pěknou kličkou překonal Petráska. Druhá třetina skončila za stavu 2:3.

I třetí třetina patřila převážně Karlovým Varům, které v její první polovině rozhodly o osudu zápasu. Čtvrtou brankovou akci hostů ve čtyřiačtyřicáté minutě načal Eminger, když vysunul Tomáše Mikúše do pásma a Mikúš se pak pěkně z pravého kruhu trefil ke vzdálenější tyči. O tři minuty později se trefil i litvínovský odchovanec v karlovarských službách Jakub Černý, ten zleva rychlou střelou překonal Petráska a Energie šla do tříbrankového vedení. Na 6:2 pro hosty zvýšil kapitán Václav Skuhravý po Emingerově nahození, které doslova dotlačil do brány. Šest minut před koncem ještě vstřelili domácí branku, Jan Ščotka přízemní střelou prostřelil, vše co mu stálo v cestě a upravil na 3:6. Ani jeden z týmů pak již nedokázal změnit skóre a Energie si z Litvínova veze cenné tři body.

Ohlasy trenérů

Jiří Šlégr (HC VERVA Litvínov): Pro nás tato utkání nejsou vůbec jednoduchá. Necháváme hrát mladé hráče. První třetinu jsme hráli dobře, nedali jsme ale žádnou branku. Ve druhé třetině byly individuální chyby, což se dalo s mladými hráči v kádru očekávat. Bohužel se chyby objevily i ve třetí třetině a my jsme utkání prohráli.

Tomáš Mariška (HC Energie Karlovy Vary): Začátek utkání byl z naší strany hodně nervózní. Jenom díky skvělé práci Jana Bednáře se nám podařilo ustát šance, které si domácí vytvořili. Do druhé třetiny jsme vstoupili lépe, uklidnili jsme se prvním gólem, vzápětí jsme však inkasovali. Jsme rádi, že jsme dokázali zvládnout to utkání a udělat další krok ke konci sezóny, který si všichni přejeme.

Fotogalerie

Související články

Ohlasy k zápasu | ne 17.3.2019

Bojujeme o všechno, ví Jakub Černý