HC Energie Karlovy Vary

Sokolov slaví postup do Chance ligy! Závorka s Šikem ukončili kariéru

Hokejisté Sokolova zakončili svou druholigovou sezonu úspěšně, když splnili cíl, jenž si na začátku ročníku stanovili. Baník i díky příliš neobvyklému způsobu kontumací ve finále třetí nejvyšší soutěže přehrál Moravské Budějovice a může se radovat z postupu do Chance ligy. Gratulujeme!

„Je naším velkým přáním, aby se Sokolov probojoval do Chance ligy a mohla se ještě více prohloubit spolupráce obou klubů. Mladým hráčům by prospělo, aby se mohli rozvíjet ve druhé nejvyšší soutěži,“ nechal se před finále slyšet trenér karlovarského A-týmu Martin Pešout.

Přání se vyplnilo. Sokolov zvládl druholigové superfinále proti mužstvu Moravských Budějovic, které skončilo předčasně zkontumováním. Baník po čtyřech zápasech vedl v sérii 3:1, nicméně z důvodu neoprávněného startu brankáře Žihadel Davida Vacka došlo ke kontumaci úvodních třech duelů, Sokolov tak rázem vedl 4:0, což neznamená nic jiného, než postup do Chance ligy.

Kromě postupu přišla z Baníku zpráva ještě o dvou hráčích, kteří po úspěchu končí s aktivní kariérou.

Prvním z nich je Tomáš Závorka. Jednatřicetiletý gólman nastoupil v karlovarském dresu hned v devíti sezonách. Sokolovský odchovanec má obrovskou zásluhu na tom, že se loni Energie vrátila do nejvyšší soutěže. Závorka v baráži odchytal sedm zápasů s fantastickou 95,6% úspěšností zákroků a průměrem 1,22 inkasovaného gólu na zápas.

Druhým hráčem je zadák Vojtěch Šik. Starší bratr útočníka Otakara, který hraje za karlovarský A-tým, si za celek z lázeňského města zahrál především v mládežnických letech, kdy nastupoval také v MHL, mezi seniory však strávil většinu času v Baníku. Vojtěch Šik se nakonec do Karlových Varů vrátil, aktuálně zde působí v roli kondičního trenéra.