HC Energie Karlovy Vary

Knotek: Pokud se bude dařit týmu a já k tomu nějak pomůžu, budu rád

Tomáš Knotek je jednou ze tří nejnovějších posil karlovarské ofenzívy. Devětadvacetiletý forvard přišel na západ Čech po konci v Mladé Boleslavi a do týmu by měl mimo jiné doplnit potřebnou zkušenost. Co prozradil po prvním tréninku s týmem?

Tomáši, vítejte v Karlových Varech! S čím do Energie přicházíte?
Přicházím sem s tím, že je tu mladý tým a trenér Martin Pešout o mě měl zájem, abych tak nějak doplnil tu zkušenost a pomohl týmu. Vím, že Vary vloni hrály velmi sympatický hokej, bohužel se nedostaly do desítky, takže to asi bude náš letošní cíl.

Právě jste zmínil tu zkušenost. Počítáte s tím, že právě od toho tu jste, abyste ty kluky trochu naburcoval?
Nechci říkat naburcoval, ale je dobře, když je tam, nechci říkat zkušený, pořád je mi totiž jen dvacet devět let, to není nějaké velké číslo. Mám toho více za sebou než oni, takže když budou chtít poradit, budu se jim snažit poradit.

Jaké máte osobní cíle pro nadcházející ročník?
Nijak jsem nad tím zatím nepřemýšlel, ale vždy ty osobní cíle korespondují s těmi týmovými. Pokud se bude dařit týmu a já k tomu nějak pomůžu, tak za to budu rád.

Vybíral jste z více nabídek?
Něco se řešilo, ale poté, co mi v Boleslavi bylo řečeno, že zájem nebude, tak Martin Pešout byl první, který mě kontaktoval, navíc jsme byli v kontaktu i před sezonou, takže jsem neuvažoval nad ničím jiným.

Začala letní příprava, jste jejím příznivcem?
Tak žádný hokejista asi není vyloženě fanouškem letní přípravy, ale všichni víme, že by to bez toho nešlo. Je to takové klišé, ale bohužel je to tak. Už to začalo a my si s tím nějak poradíme.

Jaké jsou první dojmy z karlovarského prostředí?
Já jsem tu nějaké dvě hodiny (smích), znám asi tři kluky, takže pro mě je to takové těžší. Kabina je krásná, tělocvična nádherná a myslím, že to zázemí je super. Když to takhle půjde dál, bude to dobré.

Děkuji a přeji hodně štěstí v nadcházející sezoně!