HC Energie Karlovy Vary

Karlovarská Energie remizovala ve fotbalovém duelu s Nejdkem

První přípravné fotbalové utkání sezony 2019/2020 skončilo spíše hokejovým výsledkem 8:8, na fotbalovém hřišti Limnice svedli 90-ti minutovou bitvu s týmem z Krajského přeboru Karlovarského kraje – FK Nejdek.

V 17 hodin za nepříznivého počasí přivedl kapitán Václav Skuhravý tentokrát ne na ledovou plochu, ale na fotbalový pažit svůj tým. Vše zahájilo tradiční sportovní podání rukou a než utkání začalo, ujala se čestného výkopu nejdecká místostarostka paní Pavlína Schwarzová.

Do páté minuty se týmy postupně seznamovaly s míčem, párkrát se Karlovarští i Nejdečtí dostali do brejku, ovšem žádná situace neohrozila brankáře ani na jedné straně. Nakonec to byl Nejdek, který skóroval jako první. V 15. minutě energetici poprvé vážně zahrozili a dostali se do přečíslení tři na jednoho. Ovšem akce skončila neúspěšně, protože se stihl nejdecký stoper vrátit a zamezit střele.

Od 19. minuty začaly gólové hody, které si oddané publikum i přes déšť užívalo a opakovalo jméno střelce, stejně jako tomu bývá na domácích hokejových zápasech. Sebastian Gorčík se dostal do průniku a předložil luxusní přihrávku do prázdné brány Jakubu Flekovi, který chladnokrevně zakončil. Další trefy přibývaly, kapitán Václav Skuhravý si vypracoval sám akci, kterou proměnil – 2:1. Skuhravý byl při chuti a ve 26. minutě vybídl Ondřeje Beránka k prvnímu z jeho čtyř gólů.

Skóre poté navýšil rychlík Flek a vypadalo to na debakl. Tým z Nejdku však ukázal, čí sport se vlastně v odpolední exhibici hraje a do konce první půle vstřelil dvě branky, čímž snížil na 4:3.

Nejdecký tlak pokračoval i ve druhé půli, domácí do ní nastoupili o poznání aktivněji a rázem vedli už 7:4. Karlovarští se vzchopili, hráč zápasu Ondřej Beránek dvěma góly zkompletoval hattrick a v 83. minutě už Energie zaostávala jen o jednu branku. Domácím stačilo necelých sto dvacet vteřin, aby vedli zase rozdílem dvou branek, jenže kdo jiný než Ondřej Beránek o minutu později snížil na 7:8 z pohledu Karlových Varů. V poslední minutě hry byl odpískán faul ve vápně domácích a i když hráči přemlouvali brankáře Ondřeje Kuchaře, tak se k penaltě postavil Václav Skuhravý a jako správný kapitán ji neomylně proměnil, čímž určil konečné skóre 8:8.

Pozitivní ohlasy z obou táborů

Karlovarští již tradičně vyměnili brusle za kopačky v rámci letní přípravy. „Je to pro nás takové zpestření a jsme rádi, že si s kluky můžeme zahrát,“ hodnotil akci ostrostřelec Beránek.

„Bylo to klasické přátelské utkání, opravdu vyrovnané a hrálo se v kamarádským rytmu. Ten výsledek tomu i tak odpovídal. Padlo hodně gólů na obou stranách, skončilo to remízou, ale kluci nás trošku šetřili. Bylo vidět, že s tím míčem si rozumí víc než my,“ uznal kvalitu soupeře Václav Skuhravý.

Na fotbalovou exhibici si našlo cestu kolem tří stovek diváků. A to i přes fakt, že utkání doprovázel déšť. „Jsme rádi za každého fanouška, který se přišel podívat,“ říká Beránek. Kulisa udělala radost také domácím fotbalistům. „Tři sta diváků? V takovém počasí určitě super,“ těší nejdeckého Zbyňka Draxala.

Fotogalerie