HC Energie Karlovy Vary

Hlavačka si zahraje ve Švédsku!

K a r l o v y V a r y – Ačkoliv to tak již nevypadalo, přeci jenom se jedna z opor karlovarského týmu představí v reprezentačním dresu. Po utkání s Finskem byl dodatečně do reprezentace povolán Martin Hlavačka. Důrazný obránce dorazí do Stockholmu ve středu a ve čtvrtek by měl poprvé ve své kariéře reprezentovat Českou Republiku v utkání proti domácímu Švédsku.
Hlavačka je povolán místo zraněného Marka Židlického, který odstoupil s nataženým břišním svalem ve třetí třetině utkání s Finskem a dle lékařů bude neschopen hry po dobu jednoho až dvou týdnů. V letošní sezóně nastoupil Hlavačka ke 45 zápasům ve kterých vstřelil 6 branek, na 20 přihrál a je lídrem kanadského bodování extraligy společně s českobudějovickým Rudolfem Suchánkem, který však má o jednu vstřelenou branku méně.

Odchovanec Hodonínského hokeje vstoupil do extraligy v dresu Zlína na pozici důrazného útočníka. Velmi záhy však odešel z Čech na Slovensko, kde hájil barvy Dubnice a Trenčína. Na Slovensku se „přeškolil“ na obránce a v sezóně 2001/02 jej coby neznámého hráče získaly Karlovy Vary. Zde již první sezónu ukázal své především střelecké schopnosti, když nastřílel 12 branek a na stejný počet přihrál. Jeho vzrůstající formu a ambice dokladuje zájem ruské Jaroslavl z druhé poloviny prosince loňského roku i účast na utkání hvězd v Pardubicích. Na východě Čech dokonce vyhrál jednu z dovednostních soutěží.

Slavomír Lener delší dobu shání do reprezentačního výběru důrazného beka se střeleckými schopnostmi, kterým Martin Hlavačka bezpochyby je. Pokud se tedy premiéra podaří, nemusíme vidět sedmadvacetiletého beka v červenobílém dresu naposled.