HC Energie Karlovy Vary

Karlovarskou defenzivu vyztuží Matěj Stříteský

Celkově osmou posilou karlovarské Energie se stává obránce Matěj Stříteský. Osmadvacetiletý rodák ze Vsetína přichází na roční hostování z Mladé Boleslavi.

Stříteský je po Branislavu Kubkovi a Dominiku Graňákovi již třetí novou tváří v obraně Karlových Varů.

Osmadvacetiletý zadák má s českou nejvyšší soutěží bohaté zkušenosti. Extraligu si zahrál za rodný Vsetín, Litvínov, Mladou Boleslav, Jihlavu a naposledy v dresu libereckých Bílých Tygrů.

Uplynou sezonu strávil 183 centimetrů vysoký bek právě v Liberci. Na severu Čech nastoupil ke čtyřiceti zápasům a připsal si sedm kanadských bodů za dvě branky a pět asistencí. Další tři starty přidal ještě ve vyřazovací části.

Stříteský má na kontě přes šedesát duelů v mládežnických reprezentacích a na čtyři utkání nakoukl také do seniorského národního týmu. Mezi jeho nejlepší sezony z individuálního hlediska lze bezesporu zařadit tu v roce 2014/2015, kdy se stal nejlepším střelcem mezi extraligovými obránci.

„Matěj by měl být v tuto chvíli poslední posilou hráčského kádru našeho mužstva. Karlovarský A-tým je kompletní, o dalších posilách již neuvažujeme,“ prozradil trenér Martin Pešout.

Nové tváře už hlavní trenér neočekává, avšak drobným změnám se přeci jen tým nevyhne. „Jak na postech útočníků, tak na postech obránců máme více hráčů, než jsme původně počítali, proto dojde k určitému zúžení. V první řadě budeme jednat s naším partnerským klubem, Baníkem Sokolov, a dle vývoje tohoto jednání budeme situaci řešit dále,“ dodává Pešout.

Statistiky