HC Energie Karlovy Vary

Příprava juniorů: Energie si smlsla na chomutovských Pirátech

Přípravné zápasy na extraligovou sezonu juniorů jsou v plném proudu. Ve svém čtvrtém utkání porazila Vlčí smečka Chomutov 6:0 a výhrou získala sebevědomí před Pohárem hejtmanky Karlovarského kraje, který se v lázeňském městě uskuteční příští týden.

V předchozím přípravném zápase dokázal vstřelit rychlé tři branky Chomutov, tentokráte však vyzněl vzájemný souboj jasně pro Karlovarské.

Na listinu střelců se zapsali David Holub, Vítek Benda, Vít Jiskra, Alex Remeš a hned dva zásahy přidal David Novotný. Zápas nakonec dopadl 6:0 a několika povedenými zákroky se o to zasloužil i brankář Adam Horák, jenž vychytal čisté konto. „Super se mi chytalo, kluci mi hodně pomohli, nešlo tolik střel a cítil jsem se jistě,“ usmíval se maskovaný mladík. „Nula patří celému týmu a ne jenom mně,“ dodal Horák.

Spokojený s výkonem byl také Petr Rozhon. „Bylo lepší než minule, víc jsme makali, dohrávali jsme souboje, pak je to lepší,“ říká Rozhon a doufá, že takové nasazení si přenesou i do dalších zápasů.

Takřka celá druhá třetina se hrála v nerovnoměrném počtu hráčů. I když měl Chomutov přesilovou hru, nedokázal se usadit v útočném pásmu a dostat svého protivníka pod tlak. Čím to dle Petra Rozhona bylo? „Snažili jsme se do nich chodit, což jim nesvědčilo.“

Hodnocení Václava Eismanna

V první řadě my ten výsledek nijak nepřeceňujeme, je to pořád příprava, ale na druhou stranu tam byly prvky hry, kterou bychom se rádi prezentovali a kterou bychom chtěli dostávat do naší herní identity. To je fyzický hokej a rychlý hokej a to si myslím, že se nám místy utkání dařilo. Samozřejmě pozitivem je nula obdržených branek, protože v minulých dvou zápasech jsme jich dostali v každým 5 a to jsme si vytyčili jako z úkolů a jsme rádi, že jsme ho splnili.