HC Energie Karlovy Vary

Karlovy Vary budou znovu hostit turnaj O pohár hejtmanky

Karlovarská arena hostí od čtvrtka 15. do neděle 18. srpna tradiční turnaj O pohár hejtmanky karlovarského kraje. Dříve se jednalo o dorosteneckou akci, od minulého roku je však juniorskou záležitostí. Záštitu nad turnajem opět převzala hejtmanka karlovarského kraje, Jana Mračková Vildumetzová.

Mládežnická konkurence bude na turnaji tradičně opravdu velká. Kromě domácí Energie přijedou ještě tři čeští zástupci - BK Mladá Boleslav, Piráti Chomutov a Moutfield Hradec Králové. Junioři Mladé Boleslavi a Hradce Králové se vloni akce nezúčastnili, naopak pro Piráty s energetiky to bude také druhá účast na turnaji od převedení z dorostu do kategorie juniorů.

Ze zahraničních zástupců se na karlovarském ledě představí znovu dvě mužstva z Německa. Do lázeňského města zavítají mladíci Jungadleru Mannheim a Kölneru EC.

Rozlosování skupin

Skupina A: Jungadler Mannheim, HK Mountfield, HC Energie Karlovy Vary
Skupina B: Kölner EC, Piráti Chomutov, BK Mladá Boleslav

Kritéria pro určení konečného pořadí tabulky ve skupinách


1. počet bodů
2. vzájemné utkání, při shodě tří týmů skóre z minitabulky
3. brankový rozdíl
4. vyšší počet vstřelených branek

Rozpis turnaje

Čtvrtek 15. srpna
15:00 Kölner EC - Piráti Chomutov
18:00 Jungadler Mannheim - HC Energie

Pátek 16. srpna
15:00 Piráti Chomutov - BK Mladá Boleslav
18:00 Jungadler Mannheim - Mountfield HK

Sobota 17. srpna
14:00 Kölner EC - BK Mladá Boleslav
17:00 Mountfield HK - HC Energie

Neděle 18. srpna
11:00 O páté místo
14:00 O třetí místo

17:00 Finále

Hrací řád

Základní část

¨

Za vítězství po 60 minutách zisk 3 bodů, v případě remízy následuje prodloužení 3 na 3 (maximálně pět minut), případně rozhoduje pět nájezdů o zisku dvou bodů. Poražený tým v prodloužení/po nájezdech získá jeden bod.

O umístění

Dle pořadí ve skupině. Týmy ze třetích míst hrají o celkové 5.místo, týmy ze druhých míst o 3. místo a vítězové skupin postupují do finále. V případě remízy po 60 minutách následuje prodloužení (hraje se 3 na 3, max. 5 minut), případně rozhoduje 5 nájezdů o vítězi utkáni o umístění.