HC Energie Karlovy Vary

Dva zápasy ve dvou dnech. V Brně vyzve Energie Slovan a Trenčín

Čtyři zápasy v pěti dnech. Energii čeká po dvou domácích zápasech jen jeden den volna, načež se svěřenci Martina Pešouta přesunou do Brna. Na Moravě prověří energetiky dva soupeři ze Slovenska - Slovan Bratislava a Dukla Trenčín. Souboj se Slovanem se odehraje ve čtvrtek od 18:00, na Trenčín pak Karlovarští narazí v pátek už ve 12:30. Oba duely se odehrají ve Sportcentru Lužánky.
Kde sledovat utkání: Online Slovan | Online Trenčín

O Slovanu

Slovan zažívá restart po náročném období. Nejistota doprovázela klub poslední roky, vše nakonec vyvrcholilo letos, kdy se definitivně rozhodlo, že tým z hlavního města Slovenska nebude součástí nadcházející sezony Kontinentální hokejové ligy. Bratislava tak musela projít i jistou proměnou kádru, mezi nové tváře se zařadili například dva hráči, kteří dříve oblékali dres Energie - brankář Vladislav Habal a zadák Matic Podlipnik, jenž během krátké doby přesvědčil na zkoušce a bude oblékat dres s orlem na prsou.

Co se přípravy na sezonu již mimo KHL týče, mohou být v Bratislavě spokojeni při nejmenší se vstupem do ni. V rámci Mountfield Cupu se Slovan potkal s Pardubicemi, Hradcem Králové a Spartakem Moskva. Proti Dynamu se na výhře 3:0 podepsal premiérovým gólem v novém působišti Matic Podlipnik, o čisté konto se pak zasloužil Vladislav Habal. Zbytek turnaje však Bratislavským podle představ nevyšel, po skalpu Pardubic totiž přišly dvě porážky - 2:6 proti domácímu Hradci a 3:5 se Spartakem Moskva.

O Trenčínu

Trenčín není pro energetiky neznámou, svěřenci trenérů Pešouta s Mariškou se se slovenským klubem potkali už během loňské přípravy, taktéž ve Sportcentru Lužánky. V přátelském souboji před rokem v srpnu vyhrála Dukla, která slavila těsný výsledek 5:4. Za Karlovy Vary tehdy dvakrát skóroval Ondřej Beránek, toho však nyní trenérský štáb zelenobílých nebude mít k dispozici, jednou se prosadili Sebastian Gorčík a Adam Lapšanský, jenž bude tentokráte bojovat na druhé straně barikády.

V dosavadním průběhu přípravy na další rok v nejvyšší slovenské soutěži odehrál Trenčín jen tři utkání. Dukla dosud narazila jen na české celky, jmenovitě na Brno, Vsetín a Olomouc, ani v jednom případě však nedokázali svého soka přemoct. Šňůru začali porážkou 1:4 s Kometou, o dva dny později těsně nestačili na Vsetín (3:4) a ani v zatím posledním klání úspěch neslavili úspěch, když na ledě Olomouce padli poměrem 3:6.

Z karlovarských řad

„Čekají nás velmi kvalitní soupeři. Slovan, ačkoliv s problémy, byl schopen složit velmi zajímavý a silný tým. Trenčín je tradiční soupeř, také výborný. Vloni jsme s Duklou odehráli vynikající utkání,“ říká na adresu soupeřů Tomáš Mariška.

Karlovarští měli k dispozici po dvou domácích zápasech v řadě pouze jeden den volna. „Máme to v rámci našeho herního týdne, kdy máme čtyři zápasy v pěti dnech,“ představuje nabitý program asistent trenéra.

S jakou sestavou do Brna energetici vycestují? „Dáme prostor hráčům ze širší sestavy a doufáme, že si více řeknou o to místo, prostor, než tomu bylo v zápase se Sokolovem. Necháme odpočívat některé hráče ze základní sestavy, kteří budou hrát následně v těch dalších utkáních. Věřím, že navážeme na výkon proti Novosibirsku,“ dodává Mariška.

Sestavy z předešlých zápasů

Slovan Bratislava: Habal – Sersen (C), Bačík, Meszároš, Štajnoch, Šedivý, Podlipnik, Hudec, Demo – Sloboda, Kukumberg, Puliš – Vandas, Kytnár, Abdul – Bobál, Urbánek, Miklík – Fafrák, Ševčík, Valach
Dukla Trenčín: Valent (Tomek) – Štach, Kajínek, Starosta, Rajnoha, Sládok, Bokroš, Dužek, Stacha – Alderson, Mikyska, Lapšanský – Bartovič, Sádecký, Šišovský – Chromiak, Coughler, Sojčík – Valach, Švec, Hlinka
Energie Karlovy Vary: Novotný (Bednář) – Šenkeřík, Stříteský – Graňák “A”, Plutnar – Šáfář, Eminger – Rohan, Kubka – Rachůnek “A”, Gríger, Vildumetz – Mikúš, Knotek, Kohout – Koblasa, Skuhravý “C”, Vondráček – Gorčík, Kverka, Hlava