HC Energie Karlovy Vary

Vladimír Eminger: Musíme zapracovat na defenzivní činnosti

Ve čtvrtém přípravném zápase přivítali karlovarští hokejisté tým HK Sibir Novosibirsk. Proti silnému celku sehráli domácí vyrovnaný duel, který ovšem skončil výsledkem 3:2 pro hostující tým. Bránit hvězdy KHL dostalo za úkol osm obránců a jedním z nich byl i Vladimír Eminger.

Vladimíre, máte za sebou druhý přípravný duel s celkem z ruské KHL. Jaké jste si odnesl ze zápasu pocity?
Myslím si, že dobré. Je to něco jiného, než hrát s našimi kluby, ti kluci z KHL jsou šikovní. Já myslím, že to bylo dobrý. Pocity mám jenom pozitivní.

Měli jste dnes do zápasu větší motivaci po předchozích prohrách?
Měli jsme. Určitě jsme chtěli dneska vyhrát. Ty předchozí dva zápasy byly hodně špatné. Řekli jsme si před zápasem, že bychom pro diváky, kteří se na nás chodí podívat, měli dneska vyhrát.

Jak vnímáte, že jste ještě nevyhráli?
Není to dobrý začátek. Zítra jedeme do Brna (pozn. Ve čtvrtek se utká Energie se Slovanem Bratislava). Tam bychom chtěli vyhrát.

V čem byl Sibir Novosibirsk jiný oproti Avtomobilistu Jekatěrinburg?
Nebyl úplně jiný, on byl podobný. Jekatěrinburg hrál lépe takticky, uměl si dát přihrávku a byl takový šikovnější. Tento soupeř naopak lépe bruslil, ale jinak byli hodně podobní.

Soupeř se prezentoval fyzickou kontaktní hrou, vyhovuje vám to?
Už před zápasem jsme si v kabině řekli, že oni budou hodně bruslit, takže jsme na to byli připravení. Myslím si, že jsme to zvládali docela dobře s nimi bruslit, taky fyzicky jsme to zvládali. Škoda, že to nevyšlo.

Zatím v přípravě nastupujete po boku Ondřeje Šafáře, jak se vám s ním hraje?
Hraje se mi s ním dobře. Je to takový defenzivní obránce, hraje do těla, umí dobře nahrát. Vidím to jen pozitivně.

Tým několikrát podržel Filip Novotný...
Filip nám hodně pomohl. Měl velmi kvalitní zákroky a myslím, že už kvůli němu jsme měli vyhrát.

Máte za sebou takřka polovinu letní přípravy, na čem je potřeba ještě zapracovat?
Musíme zapracovat na defenzivní činnosti. Celkově tam máme nějaké výkyvy, dostali jsme hodně gólů za ty tři zápasy. Takže určitě hra dozadu.

V průběhu minulého ročníku jste přišel do Karlových Varů na hostování z Mladé Boleslavi. Když Vám přišla nabídka na novou smlouvu, neváhal jste?
Neváhal jsem. Tak já jsem chtěl zůstat někde trošku déle. Narodil se mi syn, takže jsem se určitě nikam stěhovat ani nechtěl.

Děkuji za rozhovor a přeji hodně štěstí!