HC Energie Karlovy Vary

Šestizápasová série výher je u konce, junioři nestačili na Hradec

Do utkání proti Hradci nastoupili junioři aktivně a po první třetině vedli 2:1, o vedení pak v průběhu zápasu ale přišli a klání skončilo za stavu 3:7. Dva ze tří gólů karlovarského týmu si připsal kapitán Vít Jiskra, dva kanadské body pak získal Petr Rozhon (1+1). Energetici tak po šesti výhrách odjíždějí z východu Čech s prázdnou.
Turnaj O Pohár DHL, 11. kolo, pá 18.10.2019, ČPP Aréna
Mountfield HK
Karlovy Vary
7:3
1:2, 3:0, 3:1
Branky a nahrávky: 16. Naar (Poppel, Morong), 22. Tecl (Síla), 32. Síla (Poppel), 39. Poppel (Morong, Naar), 49. Poppel (Ďuriš, Voňka), 50. Lang (Síla), 59. Váchal (Pěnčík, Šedivý) – 6. Rozhon, 18. Jiskra (Křehlík, Rozhon), 48. Jiskra (Křehlík).
Rozhodčí: Barek – Bohuněk, Pechánek
vyloučení5:3
využití1:0
oslabení1:0
střely na branku32:31
diváci111
Mountfield HK: Sajdl – Houdek, Váchal, Voňka, Naar, Janoušek, Pěnčík – Lukačka, Ďuriš, Síla, Jušta, Lang, Janda, Šedivý, Morong, Tecl, Poppel
Karlovy Vary: Horák (50. Vít) – Stejskal, Kořán, Mikulec, Pohanka, Benda, Cestr – Seidler, Záruba, Šťastný, Bačo, Rozhon, Jiskra, Konášek, Novotný, Křehlík, Holub, Černý, Adámek

Komentář k utkání

Diváci v ČPP Aréně mohli zkraje pátečního duelu vidět vyrovnaný hokej, ačkoliv nástup měla o něco lepší Energie. Po urputném boji o střední pásmo Lvi sice zvýšili aktivitu, přesto se však jako první radovali hráči Varů, kteří šli do vedení v 6. minutě. Východočeši přišli o puk v obranném pásmu a Petr Rozhon nabídnutou šancí nepohrdl, když udělal kličku Sajdlovi a poslal kotouč nechytatelně za záda hradeckého gólmana.

Mountfield přidal na důrazu, z čehož rezultovalo méně střeleckých pokusů hostů, kteří vsadili spíše na nahazování od modré čáry. Utkání se dále neslo ve vyrovnaném duchu, přičemž Lvy pořádně nakopl až tvrdý zákrok na Marca Lukačku, poněvadž záhy po něm srovnali skóre. Jakub Naar zkusil štěstí střelou od modré, která ideálně zapadla do šibenice. Energie ale ještě do první sirény dokázala odskočit zásluhou Víta Jiskry, který dorazil touš za záda ležícího Sajdla.

Domácí si lepší start do prostřední dvacetiminutovky snad ani nemohli přát! Hned ve druhé minutě se totiž při vlastním oslabení po hezké kombinaci Vojtěcha Síly a Marka Tecla prosadil druhý jmenovaný a srovnal stav skóre na 2:2. Hokejisté zpod Bílé věže však ani nadále nepolevili v aktivitě a naopak zasypávali Horáka množstvím střel, pokus Matěje Moronga se ale neujal.

Přibližně v polovině druhé části Východočeši svého soka zatlačili, z čehož nakonec vyplynul i únik Petra Poppela. S jeho pokusem si Horák ještě poradil, s následnou dorážkou Vojtěcha Síly už ne. Následně však otěže zápasu převzali hráči Varů a Hradec se před soupeřovu svatyni dostával spíše sporadicky. Největší nápor si domácí schovali až na závěr, když se při hře v početní výhodě prosadil Petr Poppel, který prudce vypálil z levého kruhu pod horní tyč.

Hosté měli hned zkraje třetí části k dispozici přesilovou hru, kterou však využít nedokázali. Východočeši se ale i tak museli nadále zuby nehty bránit, když se jim delší dobu nedařilo vyhodit puk mimo dosah napadajících hráčů Energie. Domácí později zvýšili aktivitu a prověřili Horáka několika střelami, ze snižujícího gólu na 3:4 se však přesto těšily Karlovy Vary. Konkrétně Vít Jiskra, který obdržel přihrávku zpoza branky a vymetl levou šibenici.

Východočeši se nechtěli spolehnout na těsný rozdíl a větší úsilí se jim vyplatilo. Nejprve ve 49. minutě předvedl nádherný slalom mezi několika hráči Varů Petr Poppel a vrátil svému týmu dvoubrankový náskok. Takřka přesně o minutu později se prosadil Kryštof Lang, který zakončil další dobrou kombinaci a vyhnal Horáka z branky, místo něj přišel Vít. Utkání poté rozkouskovala řada potyček, to však nerozhodilo Jakuba Váchala, jenž vypálil od modré čáry a stanovil celkové skóre na 7:3.

Ohlasy trenérů

David Kočí (Mountfield HK):Je to pro nás cenná výhra. Poslední dobou v utkáních pracujeme a hrajeme nejen dopředu, ale taky dozadu. Kluci se snaží o zodpovědnou hru, za což jsme teď odměněni. Z posledních šesti zápasů máme pět výher, hráči jsou odměňováni za dobrou práci.

Václav Eismann (HC Energie Karlovy Vary):Od chvíle, kdy jsme získali vedení 2:1, jsme hráli neskutečně lehkovážně a bylo tam spousta black-outů. Tolik individuálních chyb, co jsme nakupili dneska, jsme ještě neudělali za celou sezónu. Byli jsme za to zaslouženě potrestáni. Nechceme být alibisti, samozřejmě nám někteří hráči poskočili do seniorského hokeje, což je pro ně dobře. My musíme najít další, kteří převezmou jejich roli, a to jsme dneska neudělali. Je to výchovná facka.