HC Energie Karlovy Vary

Fanoušci by si desátý gól zasloužili, usmívá se Černoch. V Karlových Varech se mu líbí

Jiří Černoch odehrál v dresu energetiků své druhé utkání, ve kterém se na devítigólově nadílce Vítkovicím podílel svou první trefou ve službách Karlových Varů. „Venca Skuhravý, který se nám mimochodem při zápase staral na střídačce o dobrou zábavu, tak vykřikoval, že kdo dá desátý gól, tak zaplatí deset tisíc do kasy," smál se po zápase Černoch.

Jirko, jak se zrodilo samotné působení v Karlových Varech?
Byl jsem na Spartě, kde jsem neměl takové vytížení, jaké bych chtěl. S Jardou Hlinkou a Petrem Tonem jsme se shodli, že pro mě bude nejlepší, když půjdu hrát do jiného týmu. V Karlových Varech jsem byl na třídenní zkoušce. Následně trenéři potvrdili svůj zájem. Jsem rád, že to vyšlo a budu do konce sezony hrát za Karlovy Vary. Jsem tu strašně šťastný, město je krásné. Opravdu se mi tu líbí. Jsem maximálně spokojený s klubem, se zázemím.

Rozehrával jste se v Baníku Sokolov, jak byste se za tímto krátkým působením ohlédl?
Byl jsem moc rád, že jsem si mohl jít zahrát, protože v Karlových Varech jsem nehrál a zhruba měsíc jsem byl bez zápasů. Nabídku do Sokolova jsem uvítal, byl jsem tam spokojený, protože tam znám hodně kluků a pan Karel Mlejnek odvádí v Sokolově dobrou práci. Ačkoli se Baník nachází v tabulce nízko, tak hra není špatná a kabina je také fajn.

Energie se vyznačuje rychlým a bruslivým hokejem, jak vám tato hra vyhovuje?
Mně osobně tato hra vyhovuje. Sice se hraje hodně rychle a bruslivě, ale také hodně na kotouči, což například na Spartě tolik nebylo. Jsem rád, že můžu hrát hokej.

V utkání s Vítkovicemi jste se postaral také o jednu gólovou situaci, měl jste velkou radost, že jste se poprvé trefil, navíc na domácím stadionu?
Byl jsem rád. Už je to nějaká doba, co jsem vstřelit svůj poslední gól. Celkově se naší lajně dařilo, každý z naší formace vstřelil branku. To je určitě velké pozitivum do nedělního utkání. Myslím si, že můžeme být spokojeni.

Podle výsledku se dařilo celému týmu...
Vůbec nevím, jak bych zápas zhodnotil (smích). Dlouho jsem nezažil tak divné utkání. Rychle jsme vstřelili nějaké góly. Podle mě jsme v podstatně z každé šance v první polovině zápasu dali branku. Všichni dobře víme, jak se soupeři hraje, když se mu nasype tolik gólů. My jsme následně jen kontrolovali utkání a přicházely další šance, které jsme zvládli využít. Pro fanoušky to musel být super zápas, protože padlo hodně gólů.

Co podle vás bylo rozhodující?
Vstup do zápasu. Tým, který vstřelí první gól, má vždy výhodu. My jsme po první třetině vedli už 4:0. Hraje se vám potom mnohem lépe, všechno vám vychází a naopak druhý tým se psychicky sesype. Celé utkání rozhodl vstup.

Nevystříleli jste se do dalších zápasů?
Já doufám, že ne (smích). Máme tu hodně šikovných kluků, kteří dokážou dát gól. S Vítkovicemi si každý trochu pozvedl sebevědomí. Pro nás je důležité, abychom v neděli nelétali v oblacích a soustředili se na celý zápas, protože to bude úplně jiné utkání. Všichni víme, kde se Vítkovice aktuálně nachází. Liberec má silný kádr, takže v neděli musíme začít od nuly.

Nastoupil jste vedle Martina Kohouta a Petra Koblasy, jak vám tato spolupráce seděla?
S Kohym se znám už nějaký rok. Jak Petr Koblasa, tak Martin Kohout, jsou oba šikovní kluci, což předváděli i na trénincích. Například Kohyho první gól... To jsem vůbec nechápal, jak jsme sehráli (smích). Akorát jsem koukal a kroutil očima, co jsme to tam předvedli (smích). Jsem s naší formací spokojený.

Nemrzí vás, že jste nakonec nevstřelili těch gólů opravdu deset?
Fanoušci by si určitě zasloužili, abychom ten desátý gól vstřelili. Venca Skuhravý, který se nám mimochodem při zápase staral na střídačce o dobrou zábavu, tak vykřikoval, že kdo dá desátý gól, tak zaplatí deset tisíc do kasy (smích). Nevím, jestli tam poté nebyl trochu strach od kluků, ale určitě jsme za tím šli. Když ale moc chcete, tak už to pak nejde, možná nás pak i opustilo štěstí na konci. Pro nás jsou ale důležité tři body, i kdybychom vyhráli 1:0. Je to škoda, zejména kvůli fanouškům.

Díky za rozhovor!