HC Energie Karlovy Vary

Parádní obrat! Dorost smazal v závěru dvoubrankovou ztrátu a těsně přehrál Dynamo

V hokeji nesmíte ani na chvíli polevit. Pardubičtí dorostenci však v rámci druhé fáze své extraligy toto pravidlo porušili a energetici toho využili parádním obratem. Ačkoliv těsně před druhou přestávkou prohrávali vinou dvou inkasování ve vlastní přesilovce o dvě branky, závěr utkání zvládli parádně, když třemi trefami nepříznivé skóre otočili a díky tomu si tak v důležitém souboji dvou vyrovnaných celků dobruslili pro těsnou výhru 4:3.
ELIOD Extraliga dorostu, 13. kolo, so 18.1.2020
Karlovy Vary
Pardubice
4:3
1:1, 2:2, 1:0
Branky a nahrávky: 4. Kupčo (Príhoda, Botoš), 39. März, 40. Kupčo (Dorot, Bulka), 54. Príhoda (Hohl) – 9. Formánek (Kloz, Špinka), 30. Kloz (Formánek), 33. Macas (Nekvinda, Matuška).
Rozhodčí: Pastier – Patys, Hanák
vyloučení7:8
využití0:0
oslabení0:2
střely na branku41:23
diváci37
Karlovy Vary: Maleček – Bulka, Dorot, Hohl (A), Vogel, Houdek – Šmajda, Šlechta, Remeš, Kupčo, Bubanec, Príhoda, Matas, Botoš (C), März, Sapoušek (A)
Pardubice: Marossy – Špinka, Hebek, Vašíček, Kubíček, Joudal, Koudelka – Formánek (A), Kloz (C), Burda, Nekvinda, Novotný, Matuška (A), Pilař, Štětka, Kubíček, Macas

Komentář k utkání

Pátý a závěrečný duel dlouhé domácí série zahájili karlovaští dorostenci na výbornou. V čase 03:21 překonal Marossyho v pardubické brance Lubomír Kupčo a energetici poprvé, a na dlouhou dobu naposledy, vedli. Na začátku osmé minuty putoval na trestnou lavici hostující Vašíček, ale místo toho, aby Západočeši v početní převaze navýšili své vedení, tak o něj přišli, když se v čase 08:11 ve vlastním oslabení prosadil František Formánek.

A to nebyla poslední pohroma, která se energetikům v zápase během vlastní přesilovky přihodila. Na začátku 30. minuty putoval za vyhození puku mimo ledna trestnou lavici Adam Novotný, jenže ani tahle přesilovka nevyšla domácím podle představ a po ráně Matěje Kloze podruhé v zápase inkasovali při vlastní přesilové hře. Vedení hostů navíc na konci 33. minuty navýšil Matyáš Macas a kdo by se v této chvíli vsadil na výhru domácích? Asi málokdo.

Domácím pomohla v návratu do zápasu nestandardní herní situace. V čase 38:20 putovali po vzájemné potyčce na trestnou lavici Vogel a Nekvinda a situaci čtyř proti čtyřem hned po jedenácti sekundách využil ke snížení Lukáš März. Vyrovnání na sebe navíc nenechalo dlouho čekat, když se podruhé v utkání trefil Lubomír Kupčo, do konce prostředního dějství v tu chvíli zbývalo posledních dvacet vteřin.

Festival vyloučení pokračoval i ve třetí dvacetiminutovce a tak není divu, že rozhodnutí padlo opět v situaci, kdy na ledě nebyl běžný počet hráčů. V čase 53:11 opět v situaci 4 na 4 skóroval Ondrej Príhoda, jehož branka tak dokonala perfektní obrat domácích v zápase.