HC Energie Karlovy Vary

ODM v KV Areně! Nemohu se dočkat, hlásí ambasador Mensator

Dnes, tedy 19. ledna 2020 startuje v Karlovarském kraji dlouhodobě očekávaná akce - olympiáda dětí a mládeže! Velkou sportovní událost bude hostit Karlovarský kraj vůbec poprvé, jedna skupina hokejového turnaje se navíc uskuteční i v KV Areně, kde mimo jiné nastoupí domácí výběr.
Jedním z ambasadorů ODM 2020 bude mistr české extraligy z roku 2009 a jedna z největších brankářských ikon karlovarské historie – Lukáš Mensator. „Je to pro mě velká čest se účastnit jako ambasador olympiády dětí a mládeže tady v Karlovarském kraji. Velice se těším na tuto akci, už se nemohu dočkat,“ líčí Mensator.

„Samozřejmě nejvíce na lední hokej, na turnaj, kterého se budou účastnit i moji svěřenci, ale určitě budu sledovat i ostatní brankáře. Převážně se budu pohybovat v KV Areně na hokeji, ale když budu mít čas, tak se rád podívám i na lyžování,“ má jasno o svém programu trenér brankářských nadějí Energie.

Co mladým hokejistům před začátkem akce Mensator vzkazuje? „V první řadě si tento turnaj užijte. Už jste sice v kategorii, ve které se hraje na medaile, ale pro mě osobně to není to nejdůležitější. Užijte si skvělou událost, kdy se tady v Karlovarském kraji koná pro vás skvělá akce. Bojujte!“

Lukáš Mensator osobně vzpomíná na svá mládežnická léta jen v dobrém. „Měl jsem to štěstí, že jsem v mládeži absolvoval spoustu soustředění a spoustu turnajů za národní tým. Sam jsem se zúčastnil mezinárodní olympiády mládeže ve Finsku a vzpomínám na to do teď,“ vypráví velký oblíbenec karlovarských diváků.

Olympiáda dětí a mládeže se bude konat od 19. do 24. ledna tohoto roku. Nominaci hokejového mužstva Karlovarského kraje si můžete prohlédnout ZDE.