HC Energie Karlovy Vary

Esport hokejová liga: Dramatický závěr, o play-off rozhodne západočeské derby!

Zatímco na ty pravé hokejové bitvy si budou muset fanoušci ještě nějaký ten čas počkat, boje v Esport hokejové lize vrcholí. Zástupci Energie v posledním, sobotním kole základní části, svedou přímý boj o postup do play-off, a bitva to bude naprosto pikantní, do cesty se jim totiž postaví nesmiřitelný západočeský rival z Plzně!

Souboj sedmé Plzně s aktuálně osmou Energií, to bude šlágr sobotního závěrečného kola základní části EHL. Oba esportové týmy jdou do bitvy o všechno takřka se stejnými čísly – 12 odehraných duelů, 5 výher, jen skóre hovoří lépe pro Plzeňské. Forma z posledních zápasů sice hovoří lépe pro modrobílé, kteří ovládli čtyři z posledních pěti duelů, motivace energetiků je ale jasná. Porazit rivala a zajistit si účast ve vyřazovacích bojích!

„Tak určitě. Jelikož nejsem jen hráč, ale i fanoušek Energie, tak derby s Plzní má vždy něco do sebe a porazit Škodovku je obzvlášť speciální motivace!“ říká před sobotní bitvou Jakub „Kubin“ Černo.

Druhý z karlovarských zástupců Jakub „Kubiii7“ Bláha sice není přímo z Karlových Varů, i on sám ale má velkou motivaci rivala srazit na kolena. „S dresem Energie jsem se už hodně sžil a Plzeň jsem zrovna nemusel ani předtím. Navíc je tam i osobní motivace mezi mnou a soupeřem, kdy jsme toho odehráli docela dost mezi sebou a musím napravit zatím negativní vzájemnou bilanci,“ doplňuje.


Kde sledovat i s komentářem

Oba zápasy karlovarských zástupců, stejně jako kompletní závěrečné kolo základní části, můžete sledovat živě na oficiálním twitch kanále EHL. Vysíláním vás provede zkušený sportovní komentátor Michal Jinoch a esportový specialista a komentátor Ondřej "Lelek" Kvarda.

17:00 | Pavel "Pikej" Kail vs. Jakub "Kubin" Černo
17:30 | Dominik "CzechDomin" Humpál vs. Jakub "Kubii7" Bláha

On, stejně jako jeho týmový parťák, se na klíčový duel sezony připravují tak, jak jim to jen volný čas dovolí. „Připravuji se každodenním tréninkem, dávám tomu aktuálně několik hodin denně, což není v současné situaci až takový problém, jako jindy při plném pracovním vytížení. Kromě toho, že se tím samozřejmě snažím zlepšovat, tak tím i potřebuji vydělat na poslední posílení sestavy.. A evidentně v tom trénování je na tom podobně i můj soupeř, neboť jsem se s ním dvakrát potkal v posledním týdnu, bohužel to ani jednou nedopadlo vítězně. Snad se to zlomí v sobotu,“ věří ve víkendový úspěch Kubiii7.

Ten zároveň dodává, že po očku sleduje i výkony nejbližších soupeřů. „U soupeře jsem zaregistroval i postup z kvalifikace na MS v NHL20, takže je určitě ve formě,“ říká dále.

Energetici si mohli zajistit postup do další části sezony už dříve, ztratili však nadějně rozehraný duel s Třincem, kterému nakonec podlehli 10:14. „Ztratil jsem nám zápas s Třincem, takže playoff už mohlo být naše. Zase na druhou stranu to máme ve svých rukou, když máme možnost porazit soupeře, kde se výhra bere trojnásobně,“ neztrácí víru v postup Kubin.

Oba borci by pak na nadcházející rozhodující souboj rádi pozvali i všechny karlovarské fanoušky. „Rád bych pozval všechny diváky ke sledování posledního kola, kde nemohlo dojít k zajímavějšímu souboji. Přímý souboj o postupovou osmičku a ještě derby s Plzní. My do toho dáme všechno, abychom to dotáhli do vítězného konce,“ říká závěrem Kubiii7.

Tak co, budete fandit?


Zápasy Energie

1. kolo: HC Energie – HC VERVA Litvínov 3:8
2. kolo: HC Olomouc – HC Energie 8:10
3. kolo: HC Energie – Rytíři Kladno 6:11
4. kolo: HC Vítkovice RIDERA – HC Energie 8:4
5. kolo: HC Energie – Mountfield HK 11:7
6. kolo: HC Energie – Bílí Tygři Liberec 4:11
7. kolo: HC Energie – PSG Berani Zlín 11:9
8. kolo: HC Energie - HC Sparta Praha 11:7
9. kolo: HC Oceláři Třinec - HC Energie 14:10
10. kolo: HC Energie - BK Mladá Boleslav 5:6
11. kolo: HC Kometa Brno - HC Energie 6:7
12. kolo: HC Dynamo Pardubice - HC Energie 9:4