HC Energie Karlovy Vary

Je důležité, že jsme vyhráli první zápas, hodnotí Kaše

O střelcích se píše a mluví vždy, na asistence se už tak často neupozorňuje. David Kaše ale v pátečním zápase předvedl skvělý výkon a třemi přihrávkami se podílel na všech brankách, podíl na výhře tak má opravu veliký. Sám se přitom se spoluhráči v první lajně i speciálních formacích teprve sehrává, očividně je ale vše na dobré cestě.

Důležitá výhra hned v prvním zápase nad těžkým soupeřem dodá energetikům potřebný klid a sebevědomí. ,,Byl to parádní zápas, je důležité, že jsme vyhráli první zápas a ještě k tomu za tři body. Ke konci jsme tam sice měli trošičku i problémy, zbytečně jsme si to tam sami zkomplikovali, ale kluci na oslabení to tam parádně zvládli a Novotňák parádně zachytal,“ zhodnotil úvodní zápas sezony nováček v týmu David Kaše.

Kaše poslední roky strávil v zámoří, kde se hraje trochu jiný hokej, kluziště má také jiný rozměr, rozdílů je tam dost. ,,Po delší době jsem nastoupil opět v extralize, nechci hodnotit, která soutěž je lepší nebo horší, tahle soutěž má své plusy i minusy. Pořád je to kvalitní liga, která patří mezi nejlepší v Evropě, třeba jako finská,“ okomentoval Kaše možné rozdíly mezi evropským a americkým hokejem.

Jak sám trenér Mariška řekl, tento zápas rozhodly speciální formace. V oslabení se Karlovým Varům podařilo soupeře eliminovat, přesilovky pak využili hned tři. ,,Všechny branky, které jsme dali, byly vstřeleny v přesilovce. U první jsme přehráli Boleslavské, jeli jsme tři na dva a já jsem to tam stáhl na sebe, hodil jsem to Kubovi Flekovi a Kuba to perfektně vyřešil střelou. Zaplať pánbůh, že to tam spadlo,“ dodal Kaše směrem k první proměněné početní výhodě. Ta byla možná i trochu o štěstí, to však ta druhá už byla opravdu zasloužená. ,,U druhého gólu jsme to sehráli parádně, při této přesilovce nám vyšlo vše, co jsme chtěli. Třetí gól byl trošku i se štěstím, chtěl jsem puk hlavně nahodit na brankáře a Kobla to tam svojí šikovností ještě propíchnul a krásně puk dotlačil do brány,“ chválí Kaše svého spoluhráče z elitní přesilovkové formace.

Bylo to vše o štěstí, které k hokeji patří, nebo se podařilo proměňovat nacvičené situace? ,,To, co jsme dnes hráli na ledě, poctivě na tréninku nacvičujeme, i v tomto složení. Je tady dost kvalitních hráčů, když někdo z přesilovkové formace vypadne, nahradí ho jiný. Máme parádní druhou formaci, máme v záloze i třetí.“ David Kaše má pravdu, Energie má vyrovnané útočné formace, kde jsou všude kvalitní útočníci schopní skórovat.

Kaše v zápase zaznamenal asistence u všech tří branek, avšak mohl také sám skórovat. ,,Já jsem měl taky dvě gólové šance, při té první jsem po krásné přihrávce Kuby Lauka ujel do samostatném úniku, chtěl jsem to vystřelit nad rameno gólmana, ale bohužel to nevyšlo,“ zpytoval svědomí odchovanec podkrušnohorského hokeje. Sbírat kanadské body je krásné, radost ze vstřelené branky je ale jedinečná a chce ji zažívat každý.

Kaše s Laukem už v Karlových Varech odehráli několik utkání a postupně si na sebe zvykají. První lajna dle všeho šlape perfektně a spolupráce je na dobré úrovni. Hráči o sobě vědí, sehrávají se a snaží se si navzájem vyhovět. Díky tomu se jim daří skórovat a to několika způsoby, z čehož jedním je přihrávka na hbitého Jakuba Fleka, který se zvládne sám uvolnit a zakončit. ,,Ke konci zápasu tam Kuba opět perfektně vyjel, špatně jsem to ale vyhodnotil, chtěl jsem ještě na sebe natáhnout brankáře místo abych střílel. Bohužel to nevyšlo a příště to musí být lepší,“ litoval nevyužité šance na konci zápasu David Kaše. Buď sám mohl přidat ke třem asistencím branku, nebo mohl pomoct dosáhnout Flekovi hattricku.

Související články