HC Energie Karlovy Vary

Hladonik: Náš útok už se bude jen zlepšovat

Speciální utkání odehrál v neděli Jan Hladonik. Proti svému mateřskému klubu se blýskl asistencí u druhé branky, přesto nebyl po zápase spokojen. Jednadvacetiletý útočník by z místa vyměnil individuální bod za tři týmové.

Honzo, prohráli jste s Třincem 2:5. Jak hodnotíte utkání?
My jsme věděli, jak náročný zápas nás čeká. Pro Třinec šlo o vůbec první extraligový zápas, takže byli na nás natěšení. Myslím, že jsme na soupeře byli dobře připravení. Klíčovým okamžikem podle mého bylo, že se nám nepodařilo odskočit na 3:1, šance na to byly. Naopak Třinec, pro nás nešťastně, vyrovnal. Branka se dlouho prověřovala na videu a my pak úplně vypadli z tempa.

Klíčovým momentem byla vyrovnávací branka Ocelářů. Jak jste celou situaci prožívali na střídačce?
Na střídačce bylo napětí. Já abych se přiznal, tak pravidla, co se týče trenérské výzvy, úplně přesně neznám. Ke kontaktu s gólmanem došlo, byla tam i nějaká hrazda našemu obránci. Ale to už je teď, bohužel jedno. Musíme si odpočinout a připravit se na další zápas.

Vy jste odehrál speciální zápas proti svému mateřskému klubu. Proběhlo nějaké hecování?
K žádnému extra hecování nedošlo. Kluky samozřejmě znám, jsme spolu v kontaktu, ale vzájemný zápas jsme neřešili. My se soustředíme hlavně na sebe a svou hru. Chceme rozehrát soutěž co nejlépe a získat co nejvíce bodů.

Ptali se vás třeba trenéři na nějaké věci k soupeři?
Trenéři se mě na nic neptali, takhle už to dnes nefunguje. Každý tým má své specialisty na videa, takže se o soupeři dohledá úplně vše. My měli standardní poradu, jako na každého soupeře a všechny podstatné věci jsme si ukázali.

Připsal jste si dnes první asistenci u branky Ondřeje Beránka. Jak se vám s ním a Tomášem Mikúšem hraje?
Já si hlavně té možnosti s klukama hrát hrozně vážím. Oba už mají v extralize něco odehrané, Ondra je dokonce v širším výběru reprezentace. Můžu se od nich hodně naučit. Snažím se jim hodně naslouchat. Celkově spolu hodně komunikujeme a probíráme různé herní situace. Věřím, že s dalšími zápasy bude naše souhra už jen lepší.

Další zápas hrajete ve čtvrtek. Jaký budete mít do té doby program?
V pondělí máme volno, abychom si lehce odpočinuli a zregenerovali. V úterý se pak normálně sejdeme na tréninku a začneme se chystat na Spartu. Co vím, tak se klukům proti ni příliš nedařilo. Máme proto velkou motivaci to zlomit a ve čtvrtek vyhrát!

Děkuji za rozhovor.

Související články