HC Energie Karlovy Vary

Děti nemohou dospat, jak se těší na led. To mě motivuje, říká trenérka Jiskrová

Karlovarská trenérka Blanka Jiskrová se probojovala mezi šestnáct nejlepších mládežnických trenérů v anketě Díky, trenére. Štáb ankety nyní za dlouholetou trenérkou přípravkových kategorií vyrazil přímo do Karlových Varů.

Lední hokej vévodí sportovně-společenské akci Díky, trenére. Mezi šestnáctkou semifinalistů najdeme hned pět jeho zástupců – čtyři muže a jednu ženu. „Své postavení si užívám. Jen mám pocit, že jsem tu trochu omylem,“ usmívá se členka oddílu Energie Karlovy Vary Blanka Jiskrová.

Jiskrová hokej nikdy nehrála, proto hovoří o omylu. Věnovala se gymnastice a atletice. „Tu jsem milovala. Viděla jsem se jako šampionka,“ vypravuje. Když byla ve věku starších žákyň, dalo jejím snům pořádnou trhlinu mistrovství republiky v Ostravě.

„Vyloženě se mi nepovedlo. Poté jsem navíc zjistila, že mám vrozenou vadu kolen a do vrcholového střediska se nedostanu,“ líčí. Na šampionátu byla naštěstí přítomna i světová rekordmanka na 800 metrů Jarmila Kratochvílová, jež se dobře znala s trenérkou Jiskrové. Dlouho proto netrvalo a naše hrdinka vytahovala ze schránky osudový dopis.

Pokračování rozhovoru ZDE