HC Energie Karlovy Vary

Po karanténě opět doma. Prolomí energetici sparťanské prokletí?

Karlovarští hokejisté mají za sebou desetidenní karanténu, kterou museli absolvovat kvůli nákaze COVID-19. Čeká je proto teprve třetí utkání, ke kterému dorazí do KV arény pražská Sparta. Utkání bohužel nelze vzhledem k vládnímu nařízení, osobně navštívit. Duel ale lze sledovat na programu ČT Sport a rovněž na serveru Hokejka TV, který mají naši permanentkáři až do konce října zdarma. Úvodní vhazování padne v úterý v 17:10.
Kde utkání sledovat: Onlajny.com | Instagram stories

KV Arena na 14 dní zavírá... 🚫😞

Zveřejnil(a) HC Energie Karlovy Vary dne Pondělí 5. října 2020


Nejzvučnější posilou Horák, odešel Kvapil

Po Třinci míří do Karlových Varů další z favoritů na titul, pražská Sparta. Pro Energii rozhodně neoblíbený soupeř. Na plný bodový zisk čekají energetici od února 2017 a to je saka dlouhá doba. Podaří se jim zlomit tříleté prokletí? Proti bude stát kádr plný zvučných jmen. Jednoznačně největší předsezónní posilou Sparty je útočník Roman Horák. Reprezentační útočník strávil poslední sezony v zahraničí. Po návratu domů vyslyšel nabídku pražského velkoklubu. Další zajímavou posilou je Ladislav Zikmund, jenž v loňské sezoně zaujal v dresu Kladna. Čtvrteční utkání pro něj bude jistě speciální. Pětadvacetiletý útočník je totiž sokolovským rodákem a v Karlových Varech prošel všemi mládežnickými kategoriemi. Ve výčtu posil nechybí ani gólman Jakub Neužil, Tomáš Šmerha, Radek Jeřábek a David Němeček. Poslední posilou Sparty je Filip Chlapík. Třiadvacetiletý útočník, který má na kontě padesát šest startů v NHL, má pozvednout sparťanskou produktivitu. V klubu naopak skončil Marek Kvapil, který odmítl přistoupit na snížení platu a hledá si nové angažmá

Po pěti odehraných kolech je Sparta se ziskem šesti bodů na šestém místě. V úvodním kole se svěřenci trenérského dua Hořava - Jandač představili v Plzni. V emotivním utkání prohráli 3:5. Chuť si spravili až v kole následujícím, když na svém ledě přehráli poměrem 3:0 Zlín. V utkání zazářil brankář Machovský, který si připsal první nulu v letošním ročníku. Následovaly dvě porážky na venkovních kluzištích. Nejprve v Mladé Boleslavi a následně v Liberci. S vítězem základní části minulého ročníku se už střetli Pražané, i díky aktuální situaci, dvakrát. V pátek porazili Liberec na ledě O2 arény 3:0 a oplatili mu nedávnou porážku. Obě utkání byly velmi emotivní a rozhodčí rozdali plno trestných minut. Na první venkovní body ale Sparta stále čeká. Přiveze si je z oblíbené KV arény?

Karlovarští mají po dvou odehraných kolech na kontě tři body a rádi by svou bodovou sbírku vylepšili. V cestě však bude silný soupeř ze Sparty, proti kterému se hokejistům z města horkých pramenů vůbec nedaří. Jejich poslední vítězství spadá až do roku 2017. Podaří se energetikům prolomit nepříznivou šňůru? Největší formou oplývá v úvodu ligy reprezentační útočník Jakub Flek, který se střelecky prosadil v obou dosavadních utkáních a má na kontě již tři přesné zásahy.

O utkání s asistentem trenéra Tomášem Mariškou

Energetici prošli karanténou a teprve nedávno se vrátili do plného tréninku. O to větší chuť už ale mají do samotného utkání. “My jsme šťastní, že už máme nejhorší za sebou a můžeme se vrátit k normálnímu fungování. Absence tréninku je znát, ale věřím, že do utkání půjdeme dobře nachystáni. Hráči mají neskutečnou chuť hrát, proto věřím, že na ledě nechají maximum. Spartě máme co vracet a všichni jsme připraveni ukončit černou šňůru, kterou s ní máme."


💥 | Karanténa je u konce. Energetici se vrátili do tréninku a už zítra je čeká zápas proti Spartě! 💪 #jsmejedentym

Zveřejnil(a) HC Energie Karlovy Vary dne Pondělí 5. října 2020

Související články