HC Energie Karlovy Vary

Vít Jiskra: Body neřeším, jsem rád, když vyhráváme

Karlovarští junioři odehráli v pátek večer sedmé utkání letošní sezony. Některé zápasy se odkládají, jiné se pak zase předehrávají, a tak nadneseně řečeno hráči nikdy neví, s kým nakonec budou daný víkend hrát. Proto je nejdůležitější se semknout a jít do zápasu spolu. ,,Jako tým jsme rádi, že jsme to zvládli. Bylo to nahoru a dolů, naštěstí jsme výsledek překlopili na naši stranu a podařilo se nám vyhrát, urvali jsme doma cenné body,“ hodnotí páteční zápas Vít Jiskra.

Hned první branka Energie padla po dost veliké chybě brankáře Jihlavy. Ten při rozehrávce zahrál špatně vícekrát, skórovat se ale podařilo až při druhém pokusu. ,,Máme daný forček, takže jsme do toho pokaždé šli a gólman udělal chybu, naštěstí nám to tam padlo,“ přiblížil první branku Jiskra. Právě on za brankou obral brankáře Krejčího a přihrál svému spoluhráči. První gól přišel hned ve druhé minutě prostřední části, energetici ale vstoupili výborně do všech třetin. ,,V kabině jsme si vždycky řekli pár slov a šli jsme do toho s takovým novým elánem, naštěstí se to vždy vyplatilo a dařilo se nám na začátku třetin soupeře překvapit,“ doplnil čtvrtý nejproduktivnější hráč soutěže.

Energetici po první periodě prohrávali, na začátku druhé vsítili již zmíněnou branku a poté se jim dokonce podařilo dostat do vedení. Druhému gólu předcházela dvě vyloučení, z toho jedno bylo čtyřminutové. Energetici tak měli k dispozici prakticky šest minut početní výhody, což se ukázalo jako jeden z rozhodujících faktorů. ,,Dostali jsme se do hry, hráli jsme s pukem, určitě nám to pomohlo. Dali jsme gól, otočili jsme skóre a nakoplo nás to,“ doplnil hráč první formace. Přesilovky se dříve juniorům moc nedařily, teď to vypadá, že je vše na dobré cestě. “Nějaké góly jsme v nich dnes i minule dali, takže se to lepší, ale je pořád na čem pracovat,“ dodává Jiskra.

Když Jihlavští prohrávali, snažili se dostat kupředu a usadit se v pásmu, souvislejší tlak jim ale energetici nepovolili ani jednou za celý zápas. ,,Hra byla opravdu nahoru a dolu, takže to bylo těžké. Naštěstí se k ničemu moc nedostali a když, tak Adam Horák skoro všechno vychytal, takže super,“ pochválil Jiskra i brankáře Karlových Varů, který si připsal devatenáct úspěšných zákroků. První dvě třetiny hráli energetici hokej, který vyhovoval soupeři, změna přišla až ve druhé části třetí periody. ,,Ten styl hry vyhovoval Jihlavě, my potřebujeme hrát na puku a to zklidnění bylo určitě chtěné, aby to se to přizpůsobilo více naší hře.“

Na čtyřech z pěti branek se podílel právě Vít Jiskra, jednu vstřelil a na tři přihrál. Při hodnocení ale zůstal skromný jako vždy. ,,Já osobně ty body moc neřeším, jsem hlavně rád, když vyhráváme jako tým a když můžu klukům pomoct. Jsem samozřejmě rád, když to tam padá, ale důležitější je týmový výsledek,“ říká autor již deseti kanadských bodů během sedmi zápasů. Nejen díky tomu nastupuje Jiskra také v prvoligovém Sokolově, kde sbírá tolik potřebné zkušenosti s dospělým hokejem. “Jsem rád, zvedám se, docela dostávám dost času. V sobotu jedu na zápas do Jihlavy, tak uvidíme. Doufám, že se Sokolovem navážeme na náš páteční výsledek a zase vyhrajeme, to je nejdůležitější,“ doufá na závěr Vít Jiskra, muž zápasu s jihlavskou Duklou.

Související články