HC Energie Karlovy Vary

Draft EHL: Esportový tým je kompletní, za Energii budou hrát Almon a Pepik001

Esportový tým Energie pro druhý ročník ENYAQ Hockey League je kompletní. Ve středečním draftu si zástupci klubu v draftu vybrali dvojici gamerů Almon a Pepik 001, kteří tak doplní jedničku týmu Kubina.

Zástupci Energie vybírali v letošním draftu do druhého ročníku EHL v prvním kole jako osmí v pořadí, ve druhém kole pak jako sedmí v pořadí. O přednosti výběru rozhodovalo umístění klubu v uplynulém ročníku EHL.

„Rádi bychom se dostali do play-off a pak se uvidí. Chceme dojít co nejdále. Náš výběr jsme konzultovali s naší jedničkou Kubou Černem. Kluky zná, zaměřili jsme se na to, aby se mu s nimi hrálo dobře,“ uvedl k volbě v draftu manažer týmu Jakub Drhlík.

Draft, 1. kolo: Jaroslav „Almon“ Kouba

V prvním kole draftu si Energie do svého týmu vybrala hráče s přezdívkou Almon, který ovládl ve finále kvalifikace skupinu F a jako jediní ze všech účastníků byl stoprocentní - 10 zápasů - 10 výher.

„Pocity jsou neskutečné, protože jsem to nečekal. Šel jsem do toho s tím, že to zkusím a vyšlo to,“ řekl bezprostředně po draftu Jaroslav Kouba.

Ten se kromě úspěšné kvalifikace do EHL zúčastnil rovněž i kvalifikace na Mistrovství světa, kde skončil v TOP 4.

„Zkušenost to byla obrovská, protože jsem hrál s výbornými gamery. Získal jsem nové tipy jak hrát a taky jsem se naučil zvládat lépe trému,“ uvedl k další zkušenosti ve své herní kariéře.

Draft, 2. kolo: Josef „Pepik001“ Podhola

Ve druhém kole draftu pak zástupci klubu vybrali gamera s nickem Pepik001. Ten se ve finále kvalifikace ve skupině probojoval na druhé místo s bilancí 7 výher a 3 porážek.

„Byl to skvělý pocit, jsme rád, že si mě tento klub vybral, protože bydlím nedaleko,“ uvedl hráč, který pochází z Chebu. V kvalifikačním žebříčku nakonec skončil šestnáctý a dle svých slov věřil v lepší výsledek.

Oba gameři tak doplní letošní jedničku, kterým bude Jakub "Kubin" Černo, který Energii reprezentoval už v prvním ročníku ENYAQ hokejové ligy.