HC Energie Karlovy Vary

Energetici předvedli neskutečný vítězný obrat proti Liberci

Energie svedla v rámci 24. kola Tipsport extraligy nádhernou bitvu s Bílými Tygry. Soubej začal lépe pro Liberec, který se dostal do vedení hned ze začátku. Domácím se podařilo srovnat, poté ale přišly další dva góly od Liberce. V posledních osmi minutách se snaha Západočechů protavila ve tři branky a tak si po úžasném obratu drží v tabulce nadále třetí příčku.
Tipsport extraliga, 24 (O2), pá 4.12.2020
Karlovy Vary
Liberec
4:3
0:1, 1:2, 3:0
Branky a nahrávky: 22. Hladonik (T. Mikúš, O. Beránek), 53. Koblasa (Šenkeřík), 58. Skuhravý (Plutnar, O. Beránek), 59. D. Kaše (M. Rohan) – 5. P. Jelínek (Lenc), 34. A. Musil, 38. A. Musil
Rozhodčí: Kika, Micka – Hlavatý, Lederer
vyloučení4:7
využití1:0
oslabení0:0
střely na branku30:37
zblokované střely8:9
hity3:2
vhazování25:49
Karlovy Vary: F. Novotný – M. Rohan (A), Šenkeřík, D. Mikyska, Plutnar, Pulpán (A), Zábranský, Weinhold – Lauko, D. Kaše, Flek – Hladonik, T. Mikúš, O. Beránek – Koblasa, Černoch, Kohout – Redlich, Skuhravý (C), Vondráček
Liberec: Kváča – Šmíd, T. Hanousek, Rosandić, Knot, Derner, Kolmann, Havlín – Birner, Filippi, Pekař – T. Rachůnek, Bulíř, Lenc – A. Musil, P. Jelínek, Šír – J. Vlach, Hrabík, M. Zachar

Komentář k utkání

Úvod utkání byl pod taktovkou Bílých Tygrů. Nastolili totiž na začátek takové tempo, kterému energetici prostě nestíhali. Vytvořený tlak se hostům povedlo zúročit v branku. Karlovarští pokazili rozehrávku ve středním pásmu, čehož využil Petr Jelínek, když osamocený přesnou střelou z levého kruhu poslal Liberec do vedení. V druhé polovině třetiny se hra začala vyrovnávat. Své světlé chvilky si našli i energetici a několikrát dokázali nebezpečně ohrozit soupeřovu branku. Ke kýženému gólu se ale dopracovat nedokázali.

Karlovarští se chtěli poučit ze svých chyb a na start druhé části se pořádně připravit. To se jim povedlo parádně a jejich snaha přinesla vyrovnání. Po necelých dvou minutách hry Ondřej Beránek nahodil za bránu, odkud poslal Tomáš Mikúš kotouč na hůl Jana Hladonika, jenž se dokázal prosadit z před brankového prostoru. V čase 26:23 skončil zápas pro Kryštofa Hrabíka, který po ošklivém ataku na Martina Rohana inkasoval trest ve hře a musel odejít do kabiny. V pětiminutové přesilovce se málem povedlo skórovat, za ležícího Kváču se ale nikomu z domácích nepovedlo protlačit kotouč.

Na ledě to začalo velmi jiskřit. Dokonce došlo i na regulérní bitku mezi Jaroslavem Vlachem a Jakubem Laukem, která skončila nerozhodně. Po chvíli se krátce po vhazování dostal před Filipa Novotného Adam Musil, díky jehož střele šli Bílí Tygři do vedení. Ke konci třetiny se domácí domnívali, že hosté faulovali Davida Kašeho a chvíli přestali hrát, čehož využil znovu Adam Musil, a ten prostřelil nepřipraveného Novotného. Hosté tak šli do šatny s dvoubrankovým náskokem.

Ve třetí dvacetiminutovce se pokoušeli Karlovarští zvrátit nepříznivý stav utkání a na svého soupeře velmi tlačili. Petr Kváča musel mezi třemi tyčemi čelit nejedné nebezpečné střele z domácích hokejek. V 52. minutě se ovšem nechali vyloučit Mislav Rosandić a Ladislav Šmíd a Liberec šel do tří. Dvojité přesilovky Energie využila po parádní akci, na jejímž konci stál Petr Koblasa. Západočeši se dál snažili na Bíle Tygry tlačit a nadále pilně zásobovali jejich svatyni střelami. Všechna snaha domácích se přetavila v góly až na samotném konci utkání. Nejprve se od střelou modré trefil kapitán Václav Skuhravý. O 59 sekund později obrat dokonal David Kaše. Liberci nepomohl ani risk v šesti, a tak Karlovarští urvali další body rychlým obratem.

Fotogalerie

Související články

Ohlasy k zápasu | pá 4.12.2020

Skuhravý: Štěstí bylo na naší straně