HC Energie Karlovy Vary

Do bitky bych se nebál jít s nikým, hlásí Lauko. Tým má morální sílu

Ještě osm minut před koncem energetici prohrávali, nakonec se ale opět radují ze tří bodů. Zlepšený výkon nabuzený nefalšovanou bitkou dohnal Karlovy Vary k vítězství. Mužstvo prokázalo obrovskou morální sílu, když za nepříznivého stavu nic nezabalilo a makalo až do poslední vteřiny. Karlovarští za to byli náležitě odměněni a připsali si čtvrtou výhru v řadě.

Jakube, co k takovému zápasu vůbec říct?
Myslím, že na sebe můžeme být hrdí, že jsme to otočili. Zápas jsme nehráli dobře, ale je vidět, že tým má velikou vnitřní sílu a i ve špatném zápasu to dokážeme otočit a vyhrát.

Věřili jste v ten obrat? Je opravdu ta morálka v týmu tak silná?
Do každého zápasu jdeme s tím, že to chceme vyhrát. Nebereme ohled na to, jaký je čas a jaké je skóre, prostě celých šedesát minut jdeme do toho, že vyhrajeme a jsem rád, že se nám to zatím daří. Doufám, že se nám to bude dařit i dál.

Liberec nastoupil hodně aktivně, vysoko napadal, podobné vašemu stylu. Byli jste na to připravení?
Viděli jsme, že nějaké tři zápasy nevyhráli, počítali jsme s tím, že do toho skočí naplno a nějak jsme se s tím první třetinu nedokázali porvat, bylo to vidět. Důležitý je ale konečný výsledek a to vyšlo pro nás.

Nemůžu se nezeptat na vaši bitku, při které jste si nevybral zrovna nejmenšího soupeře...
Vnímal jsem, že je to Jarda Vlach, ale já bych se asi nebál jít s nikým. Myslím, že to bylo dobré pro oba týmy, že nás to povzbudilo a hokej měl hned větší grády.

Bitka vyplynula jen z té situace u Lukáše Pulpána, nebo jste to měl v plánu už předtím?
Bylo to čistě z té situace. Viděl jsem, že tam jde nějak do Pulpiho, jenom jsem ho zastoupil, protože on sám žádný obr není. Bylo to všechno s respektem, pak jsme si řekli dobrá bitka, plácli jsme si, tak to má být.

Co jste si vyslechl od trenéra? Pochvala za bitku, nebo pokárání za dlouhé vyloučení?
Bohužel, takhle to v Česku s těmi tresty je, s tím já nic asi neudělám. Není to příjemného pro kohokoliv, kdo se popere, když tam pak musí skoro celu třetinu sedět. Něco jsme si řekli, ale to zůstane v kabině.

Jak jste na tom byl po fyzické stránce, když jste seděl čtrnáct minut seděl na trestné? Dostával jste se těžko zpátky do tempa?
Není to samozřejmě jednoduché. Naskočil jsme na nějakých posledních dvanáct minut a snažil jsem se jen držet krok s klukama. Jednoduché to nebylo.

Jediné, co pořád moc nefungovalo, byly přesilovky, ačkoliv jedna využitá byla. Co se s nimi stalo?
Nefunguje nám to delší dobu, naštěstí jsme v ní ale dali důležitý gól a myslím, že na tom můžeme stavět a doufám, že se to jen zlepší.

Související články

Ohlasy k zápasu | pá 4.12.2020

Skuhravý: Štěstí bylo na naší straně