HC Energie Karlovy Vary

Skuhravý: Štěstí bylo na naší straně

Další infarktový závěr prožili karlovarští hokejisté v pátečním utkání s Libercem. Po dvou třetinách prohrávali 1:3, nakonec však zvítězili 4:3 a brali všechny tři body. Dvě a půl minuty před koncem vyrovnal kapitán Václav Skuhravý, pro něhož to byl vůbec první letošní zásah. Ani on v tu chvíli nevěřil, že se jeho spoluhráči ještě jednou prosadí.

Venco, jaké jsou první pocity bezprostředně po utkání?
No, takové zmatené (smích). Měli jsme štěstí, už jsem tomu vůbec nevěřil. Celý zápas jsme to nebyli my, nedařilo se nám, nehráli jsme dobře. Naštěstí se štěstěna přiklonila na naši stranu a povedlo se nám to zase otočit.

Liberec nastoupil se stejnou hrou, jako hrajete vy. Překvapilo vás to?
My jsme věděli, že Liberec je celkově velmi kvalitní mužstvo se spoustou šikovných hráčů. Je ale potřeba říct, že nebyl kvalitní led. Byl hodně měkký, což se podle mě podepsalo na kvalitě hry. Oběma týmům to odskakovalo, což bylo hodně znát v přesilovkách.

Poněkolikáté jste otočili průběh utkání. Ukazuje to charakter mužstva?
Já už bych rád sehrál nějaký klidný zápas (smích). Ale buďme rádi, že bodujeme, ať už je to jakkoliv. Nevím, jestli máme štěstí nebo čím to je. Snažíme se hrát do poslední minuty a nikdy nic nevzdat.

Utkání okořenila bitka Jakuba Lauka. Jaké to je mít v týmu hráče, který se toho nebojí.
Kuba Lauko super. Zastal se tam Lukáše Pulpána, který tam byl tvrdě dohrán u mantinelu. Šlo o férovou bitku, která byla podle mě vyrovnaná. Fajn bylo i to, že je rozhodčí nevyloučil do konce utkání a on pak mohl ještě hrát a pomoci nám.

Vyrovnal jste na 3:3. Plánoval jste takto přímo vystřelit? Nebo to byla spíš nabídka na teč?
Já jsem šel akorát do hry ze střídačky a všiml si, že na modré není žádný bek. Tak jsem se tam zastavil a Michal Plutnar mi nádherně nahrál. Proti mně tam jel hráč a já se ho snažil hlavně netrefit. Zároveň jsem to držel při zemi, abych nikoho před brankou netrefil a naštěstí to tam spadlo (úsměv).

Proběhlo před utkáním nějaké hecování s Tomášem Rachůnkem?
Ne, nic takového neproběhlo. Bohužel, současná situace to nedovolí. My se se soupeřem nemůžeme pořádně ani potkat, koronavirová nařízení jsou v tomto ohledu přísná.

Alarmující jsou snad jen přesilové hry...
To máte pravdu. Přesilovky nám poslední dobou nejdou. Ale když se vyhrává, tak se to dá přežít (smích).

V tabulce jste již na třetím místě, hrajete ve velké pohodě. Jak si to zatím užíváte?
Celá tahle sezóna je taková specifická. Zápasy jsou takový syrový, diváci nám hrozně chybí. Kdyby na nás chodili fanoušci, byla by ta euforie z vítězství ještě větší. A jelikož jsme třetí, tak věřím, že by ve Varech byla plná hala.

Myslíte, že by vás fanoušci ještě více hnali kupředu?
To určitě taky, ale hlavně chybí ta jejich radost a euforie z gólů a výher. To, proč ten hokej hrajeme a co je na něm tak hezké. Za současné situace je to trochu jako v přátelských zápasech. Poplácáme se na střídačce a tím to de facto končí.

Děkuji za rozhovor.

Související články