HC Energie Karlovy Vary

Další mladík na scénu! Proti Liberci i s šestnáctiletým Krajčíkem

Po třech mladících ročníku 2004, kteří debutovali v Tipsport extralize v uplynulých dnech, si premiéru v nejvyšší soutěži odbyde čtvrtý. Do úterního zápasu s Libercem totiž naskočí v roli sedmého obránce šestnáctiletý obránce Filip Krajčík.

Po Kulichovi, Rymonovi a Sapouškovi tak půjde již o čtvrtého hráče ročníku 2004, který v letošní sezoně debutuje za A-tým Energie. Trenéru Martinu Pešoutovi totiž složení obrany v posledních týdnech výrazně omezují zdravotní problémy. Dlouhodobě zraněný je Martin Rohan, drobné bolístky léčí i Lukáš Pulpán. Povolávací rozkaz do Áčka tak dostal právě šestnáctiletý bek Filip Krajčík, který s týmem trénoval již od poslední reprezentační přestávky.

Filip Krajčík (obránce, 30.8.2004)

Šestnáctiletý zadák je odchovancem vsetínského hokeje, do Karlových Varů přišel před letošní sezonou. V té odehrál před přerušením a následným ukončením mládežnických soutěží osm utkání v Juniorské lize akademií a další čtyři duely v dorostenecké extralize. Poslední soutěžní utkání tak Krajčík odehrál naposledy takřka před pěti měsíci.

Mladý obránce prošel v uplynulé sezoně i národním týmem, když za výběr do 16 let nastoupil ke čtyřem utkáním, v letošním ročníku nechyběl ani v nominacích reprezentace do 17 let.

Krajčíka čeká v úterý podvečer premiéra nejen v nejvyšší tuzemské soutěži, ale rovněž v dospělém hokeji. Do utkání Tipsport extraligy naskočí ve věku 16 let, 6 měsíců a 2 dnů a stane se tak vůbec třetím nejmladším energetikem, který kdy do extraligového zápasu nastoupil.