HC Energie Karlovy Vary

Hlavní je získat body a sebevědomí před play-off, hecuje Redlich

Karlovy Vary si zahrály předposlední domácí zápas základní části proti čtvrtému Liberci. Bílí Tygři se ale až do třetí třetiny nedokázali prosadit, pak ale vyrovnali na 2:2. Rozhodl v 54. minutě Jiří Černoch. Do brankového účtu se po delší době zapsal i Tomáš Redlich, který v minulém utkání hrál svůj stý zápas v extralize. ,,Jsem rád, že už zase vím, jaký to je pocit, když dám gól. To čekání bylo už opravdu dlouhé," říká spokojeně Redlich.

Tomáši, tři body proti náročnému soupeři v závěru základní části, co to pro tým znamená?
My se snažíme proti jakémukoliv soupeři. Hlavní pro nás je získat tři body a nabrat nějaké sebevědomí před play-off.

Chtěli jste dnes napravit zkrat z Olomouce?
Chtěli jsme to hodně napravit, protože nás to velice mrzelo. Myslím si, že jen málokomu se povede dostat dva góly v powerplay. Moc často se to nestává, takže jsme se z toho snažili poučit.

I dnes jste ve třetí třetině přišli o vedení, jinak to utkání bylo z vaší strany skvěle odehrané, jak důležité bylo se udržet jako tým a vyhrát po delší době za tři body?
Důležité bylo, že jsme i za toho stavu 2:2 hráli a nepoložili jsme se. Pak jsme tam dokázali dát vítězný gól a dotáhnout to do úspěšného konce.

Vy jste se na dnešní výhře podílel gólem, zlomil jste tak dlouhou sérii bez branky, je to úleva?
Určitě. Jsem rád, že už zase vím, jaký to je pocit, když dám gól. To čekání bylo už opravdu dlouhé.

Hrajete ve formaci s Václavem Skuhravým a Tomášem Vondráčkem, který vám na dnešní trefu nahrával, evidentně si tedy rozumíte...
Myslím si, že čím víc spolu hrajeme, tím je ta spolupráce lepší. Těžký pro nás byl začátek, protože jsme hráli dost rozděleně. Posledních patnáct zápasů si to ale sedá.

Minulý zápas byl pro vás stým soutěžním v extralize, jak tuto metu vnímáte?
Já to nějak extra nevnímám, ale určitě jsem za to rád. Je to zatím stovka, ale všech zápasů v extralize si vážím.

Váš přímý protivník v tabulce je Kometa, na tu vám chybí po dnešku bod, jak moc je pro vás důležité poskočit na osmou příčku?
Budeme se snažit vyhrát obě ze zbývajících utkání, a pokud se to povede, tak za to budeme jedině rádi. Nemáme to teď úplně ve svých rukou.

Do předkola zbývají už jen dvě utkání, jak se na ty vyřazovací boje těšíte?
Těším se moc, protože vloni jsem o to předkolo přišel. V první lize nebo v baráži jsem měl ty zápasy rád. V extralize jsem si ještě play-off nezahrál, takže se na to určitě těším.

Související články