HC Energie Karlovy Vary

Poprvé doma, přijíždí litvínovská Verva!

Příprava na novou sezónu je v plném proudu. Energetici ve čtvrtek sehrají své druhé utkání během tří dnů. Poprvé se představí na svém ledě, jejich soupeřem bude Litvínov. Tradiční podkrušnohorské derby startuje v 17:30.
Kde utkání sledovat: Onlajny.com | Tipsport
Vstupenky: Ticketportal

O soupeři

Podkrušnohorský rival Energie se ani v sezoně 2020/2021 nepodíval do play-off a výsledkové zklamání okamžitě následovala čistka v sestavě. Kádr Litvínova dosud opustilo hned čtrnáct hráčů včetně nejproduktivnějšího obránce uplynulého ročníku Jana Ščotky, který zamířil do finského JYP, hvězdy sezony 2019/20 Samsona Mahboda a jeho krajana Patricka Kudly, Lotyše Oskarse Cibulskise či dlouholeté klubové ikony Jakuba Petružálka.

Litvínovu se však s výjimkou Ščotky podařilo udržet všechny klíčové hráče a veškeré díry v kádru Verva bravurně zacelila. Obranu posílil někdejší energetik Matěj Stříteský či Marek Hrbas, do útoku zase přišla nenápadná hvězda škodovky Petr Straka a sparťanská dvojice Andrej Kudrna - Matúš Sukeľ. Verva bude prvním soupeřem, se kterým se Karlovy Vary střetnou před domácími fanoušky, stane se tak ve čtvrtek 5. srpna. Ve čtvrtek 2. září pak podkrušnohorským derby na ledě Litvínova Energie celou přípravu zakončí.

Z kabiny Energie

Zatímco Verva sehraje ve čtvrtek své první přípravné utkání. Pro svěřence trenéra Pešouta to bude již druhá zkouška. Premiéru zvládli vítězně, když v úterý vyhráli na ledě Sparty 3-2 po samostatných nájezdech. V holešovické Tipsport aréně ale chybělo v sestavě Energie plno opor. Jen z hlediště sledovalo utkání duo Flek - Rachůnek, další hráči pak do hlavního města ani neodcestovali. Dá se ale očekávat, že brzy přijde jejich čas. Bude to již ve čtvrtek proti odvěkému rivalovi?

„Čeká nás další přípravný zápas, ke kterému přistoupíme jako ke všem dalším přátelským utkáním, do kterých půjdeme z plné zátěže. Před domácím publikem budeme chtít nastupovat ve zkušenější sestavě než ve venkovních zápasech, ve kterých budeme dávat prostor hráčům na hraně sestavy a mladším hráčům. Budeme chtít vyhrát, ale primární pro nás bude to, aby se v naší hře objevovaly věci, které trénujeme,“ naznačuje možnou sestavu pro duel s Litvínovem asistent trenéra Tomáš Mariška.

Jak koupit lístky na zápas? A jaká pravidla je potřeba splnit? Odpovědi najdete

Související články