HC Energie Karlovy Vary

Vítězná domácí premiéra, junioři porazili Havířov

Karlovarští junioři po importu bodů zvenku zapsali další body do tabulky i z domácího ledu. V KV Areně porazili Havířov 3:1, vítěznou branku vstřelil už ve 14. minutě obránce Jakub Vogel. Další zápas čeká svěřence trenéra Václava Eismanna už ve čtvrtek, kdy znovu doma hostí Třinec.
DHL Extraliga juniorů, 3. kolo, st 15.9.2021
Karlovy Vary
Havířov
3:1
2:1, 0:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 8. Rymon (L. Adámek), 14. Vogel, 47. Šmajda (Rymon, Krajčík) – 6. Kubíček (Špaček, Kremnický).
Rozhodčí: Šindel - Frodl, Komárek
vyloučení5:4
využití1:0
oslabení1:0
střely na branku35:16
Karlovy Vary: Bočan – Benda "A", Krajčík, Bulka, Vogel, Pohanka, Kočí, L. Adámek "C", M. Adámek, Kusak, Kupčo, Rymon "A", Šmajda, Seidler, Botoš, Csabi, Šlechta, Ekrt.
Havířov: Zlatnický – Kalina, Kočí "A", Kubíček, Kremnický, Fedor, Bílek, Špaček, Becher, Horváth, Bárta, Mastič "A", Pastor, Valach, Byčkov "C", Hledík, Kalčík, Lysoněk.

Komentář k utkání

První třetina nezačala pro domácí nejlépe, kdy se v šesté minutě a ponechané výhodě prosadil hostující Petr Kubíček. Zbytek třetiny ale patřil energetikům. O necelé dvě minuty po první brance se totiž trefil domácí Dominik Rymon, který ujel společně s Lukášem Adámkem v oslabení a do odkryté brány pouze zasunul kotouč. Skóre otočil Jakub Vogel ve čtrnácté minutě.

Ve druhém dějství se hrál hokej na obě strany, ovšem gólově vyšlo naprázdno. Domácí sice měli k dispozici přesilovou hru pět na tři, ale tu se jim nepodařilo využít.

První útok v závěrečné třetině vyšel lépe Havířovu, ovšem dále se hostům nedařilo dostat z vlastního pásma. Velkou šanci měl domácí Michal Kusak, ale kotouč do branky nedostal. Gól přinesla až akce Samuela Šmajdy, který dostal přihrávku do jízdy na modrou čáru, prokličkoval obranou a parádně zakončil do svatyně hostů. V závěru měli šanci na snížení skóre hosté, a to po faulu domácího Vítka Bendy. Přesilová hra nepřinesla nic zajímavého a zápas tak skončil 3:1 z pohledu domácích.

Ohlasy trenérů

Václav Eismann (HC Energie Karlovy Vary): My si získaných bodů velice vážíme, protože jsme narazili na mimořádně zarputilého soupeře, který se navíc dostal do vedení. Ale náš tým zaslouží pochvalu za týmový výkon a za to, jak odpracoval utkání až do konce. Protože v momentech, kdy jsme měli být kvalitnější v zakončení, tak jsme bohužel nebyli, a proto ten stav byl vyrovnaný až do konce. Ale ještě jednou chci říct, že jsme velice spokojeni s přístupem a zápalem mužstva k utkání.

Tomáš Potěšil (AZ Heimstaden Havířov):„Z naší strany to nebyla žádná sláva. První třetinu jsme chtěli jenom přečkat, protože jsme byli od osmi do čtyř v autobuse, což se nám v podstatě nějakým způsobem dařilo. Ale od druhé třetiny nás soupeř velmi dobrým forčekingem dostával pod tlak a myslím si, že si domácí vítězství zasloužili. Dnes jsme podali nejhorší výkon z těch tří zápasů, které jsme zatím odehráli, takže dnes jsme si opravdu nezasloužili vyhrát.“