HC Energie Karlovy Vary

Dorostenci zvládli přestřelku v hlavním městě, Hvězdu obrali o tři body

Karlovarští dorostenci zůstávají po třech ligových utkáních stoprocentní! Svěřenci trenéra Tomáše Andryse si poradili také s Hvězdou Praha, kterou v divokém utkání porazili 6:4. Třemi kanadskými body se na vítězství podílel útočník Adam Csabi (na snímku).
Extraliga dorostu, 3. kolo, čt 16.9.2021
Hvězda Praha
Karlovy Vary
4:6
2:3, 0:2, 2:1
Branky a nahrávky: 1. Spěváček (Dohnal), 8. Jaroš (Doležel), 43. Spěváček (Kubata, Forst), 55. Zwahlen (Ivanovič) – 2. Pavelec (Kubíček), 4. Váňa, 6. Palaj (Šmíd, Pastor), 23. Kubíček (Csabi, Pavelec), 36. Csabi (Zahejský, Anton), 56. Pastor (Csabi) .
Rozhodčí: Šmika – Svobodová, Bernard
vyloučení4:5
využití1:1
oslabení0:1
Hvězda Praha: Forst – Hulej, Jarabko, Bartheldy, Richtr, Mrázek, Kubata (C), Beňo – Dohnal, Netrh, Jaroš, Janoušek, Doležel, Ivanovič, Niederhafner (A), Spěváček (A), Topol, Zwahlen.
Karlovy Vary: Ebenstreit – Postl, Malý, Cipko, Anton, Máhler, Kubíček – Zahejský, Šmíd (A), Váňa, Handl, Pavelec, Csabi (C), Pastor, Palaj, Zeman.

Komentář k utkání

Že duel s Hvězdou se zvrhne v pořádnou přestřelku, to naznačil už samotný úvod zápasu. Po 21 sekundách od zahájení hry otevřel skóre domácí Vojtěch Spěváček, jenže o pár minut později už bylo všechno jinak. V čase 1:36 vyrovnal hostující Petr Pavelec a o dvě minuty později už energetici vedli, když se v polovině 4. minuty prosadil Matyáš Váňa. Za další dvě minuty vedli hosté už o tři góly, když skóroval Peter Palaj. Kanonáda ale pokračovala dál, na konci 8. minuty snížil domácí Vítězslav Jaroš. V úvodních osmi minutách tak padlo pět branek a za stavu 3:2 odešli energetici po úvodní třetině do kabin.

Hostům vyšel i start do druhé dvacetiminutovky. V čase 22:12 se trefil obránce René Kubíček a když na začátku 36. minuty v přesilové hře skóroval Adam Csabi, vedli energetici už 5:1. Jenže rozhodnuto ještě nebylo.

Na začátku 43. minuty putoval na trestnou lavici Zeman a Hěvzda potřebovala jen 23 sekund na to, aby Vojtěch Spěváček svým druhým gólem v utkání početní výhodu využil. Když se šest minut před koncem třetí třetiny trefil i Nico Zwahlen, vedli hosté už jen o jediný gól. Jenže naději domácích rázně utnul jen o minutu později Tobiáš Pastor, který upravil skóre na konečných 6:4.