HC Energie Karlovy Vary

Překvapení se nekonalo, Litvínov si po perfektním výkonu odváží výhru

K a r l o v y  V a r y - Od začátku až dokonce bylo patrné, kdo je na ledě pánem. Zcela jasně byl vidět rozdíl vicemistra ze severu Čech a domácími hráčkami. Největší hvězdou se ukázala být reprezentantka Kornalíková, která se trefila do černého celkem šestkrát! Spoustu práce měla brankařka Monika Šplíchalová, jež musela čelit jednomu nájezdu za druhým. Obrovské množství šancí zvládla pokrýt, 14 střel si však dokázalo najít cestu za její záda. A tak utkání skončilo po třetinách 0:5, 0:3, 0:6, vítězstvím hostujícího celku 0:14.
Extraliga ženy, 1., so 20.9.2003
Karlovy Vary
Litvínov
0:14
0:5, 0:2, 0:7
Vyloučení: 1:1. Bez využití. Diváci: 90.
Karlovy Vary: Šplíchalová - Fričová, Hornová, I. Kotrbáčková, S. Kotrbáčková - Přívratská, Bauerová, Wadowská - Vrzalová, Husáková, B. Vlachová - A. Vlachová (30. Hajdová), Vlčková, Kuklová
Litvínov: Kutnerová (30. Tydlitátová) - Bočková, Zíbalová, Červená - Kornalíková, Turkeová, Trojáková, Vitochová, Krejčová, Bobková

Komentář k utkání

Historicky první utkání žen v české extralize v Karlových Varech začalo docela vyrovnaně. Litvínovské hráčky zahájily trošku vlažně, zato domácí Dračice dobře bruslily, držely si pozice a dokázaly tak eliminovat jejich bruslařskou vyspělost. Nerozhodný stav zůstal do 7. minuty, kdy se prosadila kapitánka hostí Kornalíková a dostala tak svůj tým do vedení. Tento gól domácí hokejistky naprosto odrovnal po psychické stránce. Od této chvíle jakoby zapomněly všechno, co se do této doby naučily. Absolutně přestaly bruslit, držet si své pozice, rychle se zbavovaly puku, takže směrem dopředu nebyly vůbec nebezpečné. Skóre zápasu postupně narůstalo, až se zastavilo na 0:5.

Druhá třetina začala ve stejném stylu, jako končila ta první a to gólem v domácí síti. Kdo by si ale pomyslel, že se tím karlovaračky složí, tak se mýlil. Po přestávkové poradě s trenéry začaly znovu více bruslit, plnit si obranné povinnosti a hlídat si střední pásmo. Dařilo se jim tak více eliminovat vynikající hostující bruslařky a samy si začaly vytvářet alespoň náznaky šancí. Gólovému efektu však bránily nepřesné finální přihrávky, nebo ne zrovna povedené střely. Vsítit další gól se povedlo až útočně laděné obranné dvojici Zíbarová - Bočková. Prvně jmenovaná zavezla puk až za branku domácích, přihrála mezi kruhy své kolegyni z defenzivy, která nekompromisně zavěsila pod víko. Napodobit se je snažila z postu obránce domácí Jana Fričová, která projela celým kluzištěm, jen přesná střela jí chyběla.

Ve druhé přestávce asi litvínovští trenéři promluvili svým svěřenkyním do duše a ty začaly opět svůj kolotoč nahrávek, dobré rozehrávky a přesné střelby. Hned na začátku poslední třetiny vstřelily rychle po sobě dva góly, postupně přidaly ještě pět a uzavřely tak skóre zápasu na 0:14. Na domácích hráčkách byla patrná nervozita a nerozehranost. Vždyť hrály svůj první extraligový zápas v životě. Teď se můžou už jen zlepšovat a je jisté, že se jim to díky sbírání zkušeností během soutěže rozhodně povede! A když jim budou opět pomáhat diváci, kterých se na stadionu sešlo bezmála 90, můžeme čekat i mnohem veselejší výsledky!